11.1 C
Šentjur pri Celju
22/02/2024
sentjur.net

Pri koncu so dela na šentjurski železniški postaji

Šentjur, 26. november 2023 – Šentjur, ki se skozi svojo postindustrijsko dobo rad postavi z bližino železniške proge, bo kmalu znova ponosen na svojo železniško postajo. Od lanskega leta namreč poteka njena celovita obnova, dela pa bodo, kot kaže, končana v kratkem.

Potniki lahko do vlakov že nekaj časa dostopajo preko novega podhoda, začasni leseni peroni pa so že vzeli slovo. Novi peroni so opremljeni z nadstrešnicami, klopmi in digitalnimi prikazovalniki. Preko dvigal so dostopni tudi invalidom. Naložba Direkcije Republike Slovenije za infrastrukturo je zajemala tudi obnovo tirnih zadev, signalnovarnostih in telekomunikacijskih naprav. Ocenjena vrednost projekta znaša 8,18 milijona evrov, od tega je 3,62 milijona evrov evrov primaknila Evropska unija iz naslova Instrumenta za povezovanje Evrope. Izvajalec, konzorcij podjetij SŽ-ŽGP Ljubljana d. d. in GH Holding, d. o. o., bi naj dela sicer končal do začetka minulega poletja.

Sorodne novice

Z intenzivnejšimi deli tudi težji dostop do železniške postaje

ViP

Obnovljena železniška postaja že prihodnje leto

ViP

Tudi starodobniki imajo dušo

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več