18.2 C
Šentjur pri Celju
25/05/2024
sentjur.net
Alenka Bratušek Šentjur

Z ministrico odprli obnovljeno šentjursko železniško postajo

Šentjur, 7. maj 2024 – Če je zaradi zelenega prehoda trajnostna mobilnosti – z njo predvsem železniški promet – prihodnost, potem je obnova železniške postaje gotovo pomemben korak v nov čas. V Šentjurju so minuli torek obnovljeno postajališče odprli še uradno, dogodka se je udeležila tudi ministrica za infrastrukturo.

8,6 milijona evrov vredno prenovo Železniške postaje Šentjur je Direkcija Republike Slovenije za infrastrukturo začela jeseni leta 2022. Približno leto dni so potniki tako večinoma uporabljali začasne perone in dostopne poti. Zdaj je povsem nov 160 metrov dolg peron z nadstreškom in zavetiščem, kamor vodi novozgrajeni podhod z dvigali. Obnovljeni so tudi tiri in posodobljene telekomunikacije ter signalna sredstva. Ob tem je bil pred postajo zgrajen nov plato, povečano parkirišče in urejena fasada na osrednji stavbi postajališča.

Ministrica za infrastrukturo Alenka Bratušek je spomnila, da je šentjurska naložba del večjega projekta ureditve železniške povezave med Šentiljem in Zidanim mostom: “Z izvedenimi deli je zagotovljena infrastruktura, ki bo omogočala večjo funkcionalnost železniške postaje, večjo stopnjo varnosti in veliko hitrost vlakov.” Po njenem mnenju je bilo področje železnic v Sloveniji dolgo časa zapostavljeno, investicije pa zato nujne, če želimo uresničevati zastavljen zeleni prehod. Projekt obnove šentjurske železniške postaje je podprla tudi Evropska unija, iz instrumenta za povezovanje Evrope je prispevala okoli 5,28 milijona evrov. Kot je dejala predstavnica Evropske komisije Barbara Jermol Marcinčak, je Unija denar temu projektu namenila, ker stoji na evropski prometni hrbtenici: “S tem projektom so bila odpravljena še zadnja ozka grla, da lahko vlaki zdaj vozijo hitreje in bolj varno, kar je izrednega pometa tudi za Šentjur,” je pojasnila.

Da bi železnice uporabljalo več občanov

Za uvod v slavje je poskrbela Vokalna skupina 7 de’ci s pesmijo Slovenec sem. To je bilo simbolično dejanje, saj je bil ravno takratni župan Gustav Ipavec tisti, ki je leta 1883 pričakal cesarja Franca Jožefa I. ki se je z vlakom pripeljal v Šentjur. Na to je spomnil tudi župan Marko Diaci in poudaril pomen vlaganja v tovrstno infrastrukturo: “Šentjur je s prometnimi tokovi povezan tako ali drugače; danes železnica, septembra kolesarska steza, v bodočnosti pa upam tudi kolesarska steza, ki bo pomembna ne le za Šentjur, ampak za celotno regijo.” Ob tem opaža, da so najpogostejši uporabniki potniških vlakov še vedno dijaki in študentje, želi pa si, da bi v prihodnje prednost železniške povezave izkoriščali tudi ostali občani: “Ko bo ta infrastruktura posodobljena v tolikšni meri, da bo zadoščala časovnim omejitvam, ki jih ljudje imamo, in da se bo veliko lažje z vlakom peljati do Ljubljane, namesto da tam iščemo parkirni prostor. V Šentjurju tega še ni,” je bil kritičen.

Diaci je ob tem spomnil, da so na območju Občine Šentjur kar štiri železniške postaje ob glavni štajerski železniški žili. Postaje na Grobelnem in Dolgi Gori sta bili pred časom že deležni posodobitev, po šentjurskem postajališču pa stroji zdaj že brnijo na Ponikvi. Zaključek 4,9 milijona evrov vredne naložbe se pričakuje v začetku prihodnjega leta.

Sorodne novice

Pri koncu so dela na šentjurski železniški postaji

ViP

Z intenzivnejšimi deli tudi težji dostop do železniške postaje

ViP

Obnovljena železniška postaja že prihodnje leto

ViP

Ministrica tudi uradno odprla most in cesto

Jure Godler

Tudi starodobniki imajo dušo

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več