8.8 C
Šentjur pri Celju
03/03/2024
sentjur.net

Pri Kulturni pip’ci razgrajale maškare

Blagovna, 12. 2. 2024 – Člani Turističnega društva Blagovna so znova organizirali pustno rajanje. Tokrat so rajanje organizirali Pri Kulturni pip’ci in ne na igrišču pred šolo. Žal pa je sprememba lokacije povzročila tudi manjši padec števila mask, saj so domačini pustne šeme morali do pip’ce pripeljati z avtomobilom. So pa tisti, ki so prišli, bili toliko bolj razigrani in voljni rajanja. Organizator je poskrbel za vse – za čaj, kuhano vino in seveda krofe. Kmalu se je začelo zares. Kot je uvodoma povedala predsednica TD Blagovna Pika Nogavička oz. Edith Costo, bodo najboljšim maskam podarili tudi nagrade.

Komisija v sestavi tašče, neostriženca in fotografa je imela težko delo, prepoznati najboljše maske. Na koncu so poudarek dali maskam domače izdelave ter aktivnosti na rajanju. Bone Dehatlona so si prislužile maske – srnica, polž in pav, najbolj pa so rajali čarovnik, astronavt in princeska. Ti so dobili bone Kulturne pip’ce. Sta pa rajanje obiskala tudi kurenta, po skakanju in zvonenju, ko so se tiste najmlajše maske skoraj poskrile, sta uspešno pregnala zimo tudi na Blagovni. V zahvalo pa jima je Pika podarila dva rabljena robčka, ki sta ju navezala na ježevki. Na koncu je organizatorica povabila tudi spremljevalce pustnih mask, da se pridružijo turističnemu društvu in da skupaj prispevajo k utripu kraja, v katerem živijo. (Jure Godler)

Več fotografij burnega rajanja Pri Kulturni pip’ci si lahk ogledate na tej povezavi.

Sorodne novice

Costo & Costo na Linhartovem srečanju

Jure Godler

Zvezdina svojo oddajo z gosti posnela v IKC

Jure Godler

Miklavževanje na Blagovni s priporočili NIJZ

Jure Godler

#koronaintervju št. 9 – Edith in Tom Costo, zakonca in komika

Jure Godler

Na Ramni rajale številne maske

ViP

Miklavž obiskal otroke v cerkvici sv. Rozalije

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več