11.9 C
Šentjur pri Celju
06/04/2020
sentjur.net

Pridih Orienta v Zgornjem trgu

Šentjur, 6. 7. 2019 – Vrt Ipavčeve hiše so v soboto napolnile plesalke orientalskih plesov. Prireditev »Orientalski večer« je potekala v organizaciji Nine Ploštajner, DEPLO s. p., bila je sofinancirana s stani Občine Šentjur in je del prireditev Šentjurskega poletja. Predstavile so se skupine orientalskih plesov, ki jih vodi Nina Ploštajner, v goste pa je povabila tudi izvajalke iz drugih delov Slovenije in bobnarja Sebastjana iz Maribora. Prireditev je povezovala Tatjana Koštomaj.

Nina Ploštajner je z orientalskimi plesi povezana že od 2004, ko je v Celju začela plesati v skupini pri Nataši Kočar. Nina se je nato izobraževala na tem področju in sedaj poučuje orientalske plese. Njena ljubezen do plesa pa sega že v otroštvo, ko je plesala balet in standardne plese, a kasneje je spoznala čare orientalskega plesa in se mu povsem predala. Na prireditvi je tako pokazala tako solo točke kot tudi plesne izvedbe skupin, ki jih poučuje. Njene skupine prihajajo iz Celja, Šentjurja in Slovenske Bistrice. V goste pa je povabila KUOD Bayabi iz Kamnika, Edito Čerče iz Maribora ter skupino Sayyidah iz Dramelj, skupino Shekaya iz Celja in duet Santan iz Celja.

Zadnji nastop  je pripadal skupini iz Šentjurja, ki nam je pričarala svet Bollywooda. Po prireditvi je sledila zakuska z arabskimi jedmi. Falafli in humus so vabili k pokušini. Hrano so pripravili v mariborski restavraciji Mr. Falafel.

(Natalija Mlinarič, foto: arhiv Nine Ploštajner)

Sorodne novice

Z rockerskim presežkom – konec poletja

Jure Godler

Pesmi iz škatlice vžigalic

Tjaša Ferlež

Znova bosi ob ritmih bossa nove

ViP

Na Ipavčevem vrtu ponovno zazveneli šansoni

Jure Godler

Razstavili »naj škljoce« Šentjurskega poletja

ViP

Prešeren, rock in Toš

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več