6.7 C
Šentjur pri Celju
02/12/2021
sentjur.net

Prihajajo novi metri šentjurske kolesarske steze

Šentjur, 11. 4. 2019 – Občina Šentjur bo prihodnjih mesecih, do predvidoma septembra 2019, uredila in dogradila kolesarsko povezavo in površine za pešce ob levem bregu potoka Pešnica. S kolesarsko stezo in pešpotjo bodo tako celovito povezali območje od Zdravstvenega doma Šentjur pa vse do konca blokov na Cesti Miloša Zidanška. Na območju, ki jih bodo povezovale novi poti, se bodo nahajale različne interesne točke, in sicer stanovanjska območja, avtobusno postajališče, zdravstveni dom, upravna enota, občinska uprava, banka, pošta, športni park, vzgojno-varstveni zavod, trgovski center in druge, ki jih bo mogoče obiskati brez vozila.

Za razvoj urbane mobilnosti

Projekt predvideva dograditve v skupni dolžini 1.189 metrov, predvidene kolesarske povezave v dolžini 548 metrov in površine za pešce v dolžini 641 metrov. Gre za investicijo, za katero se je Občina Šentjur prijavila na javni razpis za izbor operacij, ter bila na razpisu uspešna, saj je pridobila sofinanciranje investicije v višini 93.875,50 evrov. Skupna vrednost gradbenih del je 248.435 evrov z že vključenim DDV. Na razpisu za izvajalca del je občina izbrala podjetje KIT-AK Gradnje d. o. o. iz Rogaške Slatine, ki že ima izkušnje z gradnjo kolesarskih stez, saj so med drugim izgradili kolesarsko stezo iz Rogaške Slatine proti Podčetrtku v skupni dolžini 11 kilometrov.

Pogodbo za začetek gradbenih del sta podpisala župan občine Šentjur mag. Marko Diaci in direktor izbranega podjetja Andrej Kitak. S to kolesarsko stezo bo občina sledila tudi vilju investicije – razvoj urbane mobilnosti za izboljšanje kakovosti zraka v mestih. “Pogoj, da smo se lahko sploh prijavili na razpis, je bil ta, da smo pred tem sprejeli celostno prometno strategijo, kjer smo definirali posamezne ukrepe,” je povedal župan. Dodal je, da je ta investicija le ena izmed številnih faz razvoja kolesarskih poti v tem delu Savinjske regije. Z gradnjo bo izbrano podjetje začelo predvideno naslednji teden. “Pričakujemo pa tudi glavni del – državno kolesarska pot, ki se trenutno projektira,” je zaključil župan. V prihodnosti bo občina s kolesarsko stezo povezala tudi Šentjur in Lokarje in v nadaljevanju tudi Proseniško.

Jure Godler

Sorodne novice

Hruševec bo varen pred visokimi vodami

Jure Godler

Osnovna šola Dramlje bo dobila novo kuhinjo

Jure Godler

Podpisali pogodbo o ureditvi ceste Dolga Gora–Sladka Gora

Tjaša Ferlež

Zdravstveni dom Šentjur do novih ambulant

Jure Godler

Občina Šentjur bo tudi naprej podpirala naše gasilce

Jure Godler

Kmalu na Rifnik po prenovljeni cesti

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več