9.4 C
Šentjur pri Celju
22/04/2024
sentjur.net

Priznanja Šentjurčanom ob dnevu Civilne zaščite

Ob 1.  marcu – svetovni dan Civilne zaščite, ki ga v Sloveniji obeležujemo od leta 1992,  je Štab Civilne zaščite za Zahodno Štajersko v sodelovanju z Upravo RS za zaščito in reševanje, Izpostavo Celje in Občino Šmarje pri Jelšah sinoči v Kulturnem domu Šmarje pri Jelšah pripravili še osrednjo regijsko prireditev.
Na prireditvi so bila podeljena priznanja in nagrade ob svetovnem dnevu CZ najbolj zaslužnim pripadnikom Civilne zaščite, pripadnikom prostovoljnih reševalnih enot, služb in sestavov ter drugim posameznikom, skupinam, občinam ter gospodarskih družbam, zavodom in drugim organizacijam za zasluge in prispevek pri razvoju in krepitvi pripravljenosti, izvajanju zaščite, reševanja in pomoči ter odpravljanju posledic naravnih in drugih nesreč v preteklem obdobju.
Podeljenih je bilo 17 bronastih znakov, 7 srebrnih znakov, 1 zlat znak CZ ter 3  plakete CZ. Tri bronaste znake so dobitniki, pripadniki štaba CZ, odnesli s seboj tudi v Šentjur. Bronaste znake pa so prejeli:

Jernej Tisel , član štaba CZ Občine Šentjur, namestnik poveljnika CZ
Predlagani kandidat vrsto let aktivno sodeluje v sistemu ZiR, kot namestnik poveljnika Civilne zaščite občine Šentjur.
Vseskozi s svojim strokovnim znanjem zelo veliko prispeva k razvoju strukture Civilne zaščite v občini Šentjur, še posebej pa je aktiven pri reševanju in odpravljanju posledic naravnih nesreč.  V letu 2010 je vseskozi aktivno sodeloval pri sanaciji in popisu škode zaradi poplav, ki so prizadele občino Šentjur. Kot strokovni delavec je tudi član komisije za ugotavljanje škode v primeru elementarnih nesreč na kmetijskih zemljiščih in škode zaradi plazov.Skupaj s štabom CZ in Občinskim odborom RK  vsako leto sodeluje pri pripravi in organizaciji udeležbe ekipe prve pomoči CZ in RK na regijskem in državnem tekmovanju. Predlagani znak Civilne zaščite je zato upravičen in bi predlaganemu bila še večja vzpodbuda za aktivno delo pri razvoju in krepitvi vloge CZ ter sistema za zaščito in reševanje.

PGD Ponikva
Predlagano društvo v letošnjem letu praznuje 90-letnico obstoja, vodstvo društva vseskozi skrbi za potrebno usposabljanje svojih članov in opremljenost , ima status  PGE II. kategorije, v skladu z alarmnim načrtom sodeluje na intervencijah v občini. V svoje vrste vključuje vse generacije od najmlajših do veteranov in predvsem skrbi za prepotreben medgeneracijski dialog.  Posebno požrtvovalnost in usposobljenost izkazujejo operativni člani ob sodelovanju na  elementarnih in drugih naravnih nesrečah v občini in izven nje. Na tekmovalnem področju društvo niza številne uspehe , tako na lokalnem, regijskem in državnem nivoju. Društvo se povezuje z drugimi društvi v kraju in izven njega in goji prijateljske vezi s sorodnimi društvi in organizacijami na področju naše države in v tujini. Še posebej se društvo izkaže tudi ob organizaciji in pomoči številnih prireditev, ki so namenjeni širši javnosti in so v povezavi s Slomškovo Ponikvo.

PGD Loka pri Žusmu
Predlagano društvo v letošnjem letu praznuje 80-letnico obstoja in v svojem požarnem rajonu pokriva poleg teritorija KS Loka pri Žusmu v občini Šentjur, še področje KS Tinsko, ki leži v občini Šmarje pri Jelšah.  Vodstvo društva vseskozi skrbi za potrebno usposabljanje svojih članov in opremljenost , tako  PGE II. kategorije, v skladu z alarmnim načrtom sodeluje na intervencijah v obeh občinah. Še posebno požrtvovalnost in usposobljenost izkazujejo operativni člani ob sodelovanju na številnih elementarnih in drugih naravnih nesrečah. V veliko čast si društvo tudi šteje, da z različnimi tekmovalnimi enotami dosega izvrstne tekmovalne uspehe, tako na lokalnem, regijskem in državnem nivoju. Društvo se tesno povezuje z vsemi društvi v kraju in izven njega in goji prijateljske vezi z sorodnimi društvi in organizacijami širom naše države.

Sorodne novice

Na Ponikvo pride na pomoč slovenska vojska

Jure Godler

Janko Cerkvenik: Ne podredimo se kulturi embalaže

Tjaša Ferlež

Srebrni znak CZ v roke PGD Ponikva

Jure Godler

Bodimo odgovorni, upoštevajmo ukrepe!

ViP

Zagrebški potres pustil nekaj posledic tudi pri nas

Tjaša Ferlež

Bron in zlato civilne zaščite Andreji Tisel in Janku Cerkveniku

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več