1.9 C
Šentjur pri Celju
30/11/2021
sentjur.net

Punčka – več kot igrača

Živa Voga, Šentjurčanka, ter njen prijatelj Sašo Rojak iz Maribora sedaj živita skupaj v Gradcu kot poklicna prevajalca in besedilopisca, ki si s tem tudi služita kruh. Skupaj sta se našla tudi v rokodelskih, ustvarjalnih vodah. V letu 2010 sta ustanovila znamko DORIMU – izdelovanje unikatnih punčk iz blaga. Cilj punčk DORIMU je dokaz, da je lahko punčka več kot igrača in jih predstavila kot »mehke skulpture«. Najprej je bila zgodba, iz zgodbe je nastala punčka, ki so ji sledile nove in nove – do danes skoraj dvesto. Zaradi vedno bolj izpopolnjene in podrobne izdelave so punčke serije DORIMU ART postale naročnikom po Sloveniji in drugod po svetu unikatni dekorativni izdelek. Živa Voga je za rojstni dan svoji mami napisala knjigo in s Sašem sta se odločila, da knjigi priložita še ročno izdelano punčko.

Na razstavi v galeriji Zgornji trg Šentjur, ki je spremljevalni dogodek letošnje osrednje prireditve ob slovenskem kulturnem prazniku, je bilo razstavljenih samo 12 punčk. Odprtje razstave se je udeležil tudi župan občine Šentjur mag. Marko Diaci, ki je oba avtorja lepo pozdravil ter spregovoril še nekaj besed o kulturi. Program so popestrili mladi glasbeniki iz Šentjurja: Rok Lajlar, Urban Krč in Primož Pečar. Zgodbo iz knjige o mali DORIMU je brala Breda Stepan, povabljena iz škratovega lutkovnega gledališča iz Celja. Program je vodila Anita Koleša. Galerija bo odprta vse do 14. marca 2013. (V. A.)

Sorodne novice

Likovna “Moja pot” Dragana Podovca

Jure Godler

CLiCQUES so si prislužili visoko priznanje Big see wood

Jure Godler

Dorimu: Ko si kreativci sežejo v roke

Jure Godler

V zavetju pisanih motivov

Jure Godler

Je sončno vreme prineslo konec poletja?

Jure Godler

Črno-beli realizem (prispevek v rimah)

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več