14.2 C
Šentjur pri Celju
03/10/2023
sentjur.net

Razdeljena država ne more biti uspešna

Gorišnica, 27. 5. 2023 – Člani in simpatizerji politične stranke Nova Slovenija – Krščanski demokrati so se zbrali na tradicionalnem taboru stranke, ki je letos potekal v Gorišnici. Na taboru stranke pa so bili tudi številni predstavniki šentjurskega odbora.

Osrednji del programa je bil nagovor predsednika stranke Mateja Tonina, ki zagotavlja, da ključno vodilo NSi ostaja delovanje v dobrobit državljanov, ne glede na to, ali so v opoziciji ali koaliciji. Z osmimi poslanci, ki zastopajo barve stranke v državnem zboru, je NSi trenutno tretja najmočnejša politična sila v slovenskem parlamentu, njena lokalna mreža pa utrjena in stabilna, je poudaril Tonin. Ključno vodilo za NSi po njegovih besedah ostaja delovanje v korist države in njenih državljanov. Tonin tako napoveduje predstavitev lastnih zakonskih rešitev za reševanje slovenskega zdravstva, svoje poglede na to so sicer v NSi predstavili že na programskem kongresu marca letos.

Državnozborske volitve

Beseda pa na srečanju ni tekla le o trenutnem in aktualnem dogajanju, ampak tudi o prihodnosti. »Cilje si je potrebno postavljati že na začetku in kasneje skupaj z doseganji le teh, skupaj rasti. Naši pogledi so usmerjeni v naslednje državnozborske volitve, pri čemer želimo oblikovati jasno alternativo,« nam je zaupala Cirila Lavbič. Srečanja stranke se je v občini Gorišnica, sredi Ptujskega polja, udeležilo tudi nekaj simpatizerjev NSi iz Šentjura. Kar štirideset se jih je skupaj odpravilo na tabor, kjer so podprli predsednikove besede, ter dan preživeli v družbi enakomislečih. (Tjaša Ferlež, Foto: NSi Šentjur)

Sorodne novice

Njihovo poslanstvo je pomoč invalidom

Jure Godler

Znova soncu pokazali čudovite starodobnike

Jure Godler

Pomembno je medsebojno povezovanje

Tjaša Ferlež

Mesec marec – mesec žensk

Tjaša Ferlež

O načrtih Združenja zgodovinskih mest Slovenije tokrat v Šentjurju

Jure Godler

Tudi šentjurske članice NSi na Bled

Tjaša Ferlež
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več