29.1 C
Šentjur pri Celju
19/06/2024
sentjur.net

Razglasili najboljše športnice in športnike v letu 2022

Šentjur, 7. 3. 2023 – Občina Šentjur v sodelovanju s Športno zvezo Šentjur vsako leto pripravi prireditev Športnik leta, kjer razglasijo najuspešnješe domače športnike. Po uvodnem pozdravu je moderatorka dogodka Polonca Jazbinšek citirala tudi stavek predsednika Mednarodne smučarske zveze Johan Eliascha, ko je o Sloveniji dejal, da je to država, ki ima zelo globoko športno strast. Zagotovo pa tudi naša občina odstopa po športni strasti z odličnimi športniki.

Preden so organizatorji začeli s podeljevanjem priznanj, je za kulturni uvod poskrbela skupina Šansonet. Šansonetovci so se formirali v dijaških letih – leta 2016, ko so se pod budnim očesom profesorice za glasbo na šoli začeli zametki, danes pomembne glasbene skupine, ki v svoj repertoar umešča številne šansone Franeta Milčinskega Ježka, Iztoka Mlakarja, Svetlane Makarovič, Jureta Ivanušiča in druge. V triu poleg Naceta Pogačarja na kitari in Jureta Jordana Kozjaka na harmoniki in klavirju šansone interpretira Vid Palčnik.

Šport tudi prispeva k zdravju

“Športni ni le telesna dejavnost, ampak tudi druženje, ki prispeva k zdravju in krepi prijateljstva. Vse to prispeva k temu, da imamo v naši občini številne uspešne športnice in športnike,” je uvodoma povedal predsednik Športne zveze Šentjur Branko Vizjak. Dodal je, da so se ure odrekanja in trdega treninga izplačale, kar se vidi tudi v doseganju odličnih rezultatov, športnikom pa je zaželel še naprej veliko uspeha na njihovi športni poti. Zahvalil se je tudi Občini Šentjur za veliko podporo, saj je ta pomoč nujno potrebna za nadaljnji razvoj športa.

Priznanja perspektivnim

Priznanja športnicam in športnikom sta podeljevala predsednik ŠZ Šentjur Branko Vizjak in župan Občine Šentjur, mag. Marko Diaci. Prvi in najobširnejsi sklop priznanj, ki sta jih podelila, so bila priznanja mladim, perspektivnim športnikom in športnicam. Priznanja so prejeli:

 • MARTIN ARTNAK – Atletski klub Asfalt Kovač Šentjur,
 • URŠKA OGRIZEK –  Atletski klub Asfalt Kovač Šentjur,
 • ALEKS LAZIČIĆ – Taekwondo klub Ahac,
 • JAKA PIRC – Taekwondo klub Ahac,
 • DOMINIKE IVANI in ŽIVA ČURČIČ – Plesno društvo TBA,
 • LINA GOLIHLEB – Plesno društvo TBA,
 • KARIN SUŠEC – Plesno društvo TBA,
 • ZARA KAJTNA in ANJA ARISTOVNIK – Plesno društvo TBA,
 • »500 MILES« MODERN MALA SKUPINA – Plesno društvo TBA,
 • »ANOTHER ONE BITES THE DUST« JAZZ mala skupina – Plesno društvo TBA,
 • »MOOD« HIP HOP MALA SKUPINA – Plesno društvo TBA,
 • »PAPOOSE« HIP HOP MALA SKUPINA – Plesno društvo TBA,
 • DONDA FORMACIJA HIP HOP – Plesno društvo TBA.

Nadaljevali so s priznanji za posebne rekreativne športne dosežke in odmevne projekte športnega društva. Priznanje so prejeli:

 • Roman Hriberšek – Društvo organizatorjev prireditev in sejmov, za svoje 13-letno sodelovanje in organizacijo Kolesarske dirke po Sloveniji, ter za izredno delo ob obnovi igrišča KS Grobelno.
 • Tim Nuč – ekipa Flipping art za dosežke v športnem izzivu Exatlon Slovenija, kjer je dosegel superfinale in mu je čisto malo zmanjkalo do zmage.
 • Člani odprave Plezalni klub Rifnik Šentjur za himaljsko odpravo na goro Himlung Himal. V odpravi so bili kar štirje člani kluba: Gregor Marinšek, Boštjan Dečman, Uroš Cigljar in Nejc Škrabljin.

Moderatorica Jazbinškova pa je o spominih na odpravo poklepetala tudi s članom odprave Gregorjem Marinškom. Pogovarjala sta se o vremenskih razmerah, ki odpravi niso bile preveč naklonjene, pa o občutkih osvojitve vrha in smučarskega podviga sestopa z gore.

Preden so nadaljevali s podelitvijo najprestižnejših priznanj, so svoje plesno zanje pokazale tudi plesalke Plesnega društva TBA. Plesni center TBA je bil ustanovljen leta 2018 in omogoča številna doživetja in priložnosti za vse plesalce – tako za rekretivce kot tudi tekmovalce. Svoje plesne veščine so v štirih krajših plesnih točkah pokazale nagrajene plesalke.

Športnik invalid

Priznanje za športnika invalida je znova prejel Henrik Plank iz Atletskega kluba Asfalt Kovač Šentjur. Plank, ki je na invalidskem vozičku pristal po nesrečnem skoku v Savinjo leta 1999, je kar trikratni udeleženec paraolimpijskih iger, lansko leto pa je osvojil naslov državnega prvaka v troboju v metih in ekipnega državnega prvaka v atletiki.

Najuspešnejše ekipe

 • Najuspešnejša ekipa je postala ekipa Jazz mala skupina Mata Hari in La cassa de Papel Plesnega društva TBA. Plesalke so lansko leto postale državne prvakinje v moderinih tekmovalnih plesih in dosegle 5. mesto na svetovnem prvenstvu. Trenerki skupin sta Nija Blaža in Patricija Crković.
 • Drugo mesto je dosegel plesni par Lare Brance in Nastie Mastnak, prav tako iz Plesnega društva TBA. Lara in Nastia sta lani s trenerko Tjašo Leban na evropskem prvenstvu osvojile drugo mesto in 3. mesto na svetovnem prvenstvu v modernih tekmovalnih plesih ter 3. mesto na državnem prvenstvu.
 • Tretje mesto so osvojili Ekipa U16 pionirji Atletskega kluba Asfalt Kovač Šentjur, v sestavi Martin Artnak, Val Filej in Filip Lakner. Ekpa je osvojila 1. mesto na Prvenstvu Slovenije v krosu v kategoriji U16.

Najšportnica

V kategoriji najšportnic Veronika Planko iz Teakwondo kluba Ahac ni imela resne konkurence, saj je bila edina nominirana. Je pa lani osvojila državne prvakinje v borbah, 2. mesto v formah za članice in 2. mesto v specialni tehniki.

Najšportnik

 • Najšportnik leta 2022 je postal Marko Pečar Liubimiresco iz Taekwondo kluba Ahac. V lanskem letu je psotal državni prvak forme črni pas in državni prvak borbe v kategoriji mladincev.
 • Drugo mesto je osvojil atlet AK Asfalt Kovač Šentjur Filip Cmok. Lani se lahko pohvali z drugim mestom na Prvenstvu Slovenije v dolgih tekih za mlajše mladince, 3. mesto na DP Slovenije in 3. mesto na Atletskem pokalu za mlajše mladince na 3.000 metrov.
 • Tretje mesto je osvojil Žiga Kovačič iz Teniškega kluba Šentjur. Lani je postal državni prvak v dvojicah s soigralcem Janom Kupčičem.

Na koncu prireditve pa so se prejemiki priznanj pozirali še za skupno fotografiranje. (Jure Godler)

Sorodne novice

Razglasili najboljše športnike prejšnjega leta

Jure Godler

Zgodba o popevki pod mavrico

Jure Godler

​Ipavci na materinski dan znova v domači cerkvi

ViP

Ramna jazz na plažo zvabila množico poslušalcev

Jure Godler

Stoječe ovacije na petletki Šansoneta

Jure Godler

Prejeli smo: Človek kot neponovljiv posameznik v koktajlu svojih talentov

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več