0.3 C
Šentjur
06/12/2019
sentjur.net

Razglasili najuspešnejše športnike

Šentjur, 6. 3. 2015 – Občina Šentjur skupaj s Športno zvezo Šentjur vsako leto pripravi prireditev Športnik leta, kjer komisija izbere najuspešnejše športnike preteklega leta. “Športa kot načina življenja danes ne bomo slavili na igrišču, temveč na odru IKC,” je otvoril prireditev povezovalec programa Luka Žerjav. Spregovoril je tudi predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije Bogdan Gabrovec, ki je pohvalil nov kulturni dom ter izdal skrivnost, da že tečejo pogovori tudi o novi, primerno veliki športni dvorani, pri izgradnji katere pa bo sodeloval tudi olimpijski komite. Podpredsednik šentjurske športne zveze Klemen Zdolšek je pohvalil številne uspehe športnikov in poudaril, da je komisija, ki je izbirala športnike, ki bodo prejeli priznanja, imela težko nalogo, da je izbrala najuspešnjejše v preteklem letu. Prisotne športnike pa je pozval, da rezultate redno javljajo lokalnim medijem, saj se je komisija soočala z obilo težav pri zbiranju uspehov, saj so redko izpostavljeni.

V kategoriji perspektivni športniki so prejeli priznanja Ambrož Amon (AK Šentjur), Ekipa Atletskega kluba Šentjur – štafeta U12 4×200 metrov, Nuša Hercog (Celjski šahovski klub), Žiga Kovačič (Teniški klub Šentjur), Samir Lavbič (Taekwon-do klub Ahac), Gašper Matoša (Taekwon-do klub Ahac), Nejc Ogrizek (AK Šentjur), Sarita Zavšek (AK Šentjur), Luka Zgonec (Taekwon-do klub Ahac) ter Laura Zendzianowsky in Larisa Tanšek (Plesni val Celje). V kategoriji športnik invalid je priznanje prejel Henrik Plank (AK Šentjur).

Najbolj uspešna ekipa leta je bila članska ekipa Košarkarskega kluba Šentjur, drugo mesto pa sta si delili ekipi v vleki vrvi – ekipa Društva Izviri Dobrina in ŠD Šentjurski korenjaki. V kategoriji športnica leta je zmagala evropska prvakinja v jadralnem padalstvu Mojca Pišek, pred taekwondoistko Niko Zagorc in kolesarsko Saro Frece. V moški kategoriji je zmagal rokometaš Rok Cvetko, pred taekwondoistom Denisom Drapićem in jadralnim padalcem Damjanom Čretnikom.

Za kulturno popestritev so poskrbeli člani Big Banda Šentjur z odličnima solistoma Maticem Plemenitašem in Nikolino Novak. Zaplesale pa sta tudi državni prvakinji v street dancu Laura Zendzianowsky in Larisa Tanšek.  (Jure Godler)

 

Sorodne novice

Bučno juho zamenjali s tekmovanjem v luščenju bučn’c

Jure Godler

Kometiramo: Kdo ne mara šentjurske dobrotnice?

Jure Godler

Občina Dobje ponosno zaključila drugo desetletje obstoja

Jure Godler

Športnik leta v znamenju atletov

Jure Godler

Praznovala je Občina Šentjur

Jure Godler

Športnik leta: Prvič nagrajeni tudi rekreativci

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več