6.7 C
Šentjur pri Celju
02/12/2021
sentjur.net

Robert Maruša novi predsednik šentjurske NSi

Šentjur, 7. 10. 2021 – V četrtek, 7. oktobra, so se sestali člani NSi na svojem rednem letnem zboru, ki je potekal v prijetnem vzdušju in  ambientu, predvsem pa v pričakovanju volitev. Poročilo o minulem delu je podal predsednik Franc Korenjak, nekaj besed pa je spregovoril tudi poslanec Aleksander Reberšak. Uvodni pozdrav in nekaj besed je zbranim namenil predsednik Korenjak, ki je med drugim poudaril, da stranko sestavljajo vrednote in moralne norme, kar je še posebej pomembno za dosego rezultatov in pravičnosti.

V lanskem letu se je stranka sestajala predvsem preko video srečanj, saj fizičnih srečanj v normalnih okoliščinah zaradi novega virusa, žal, niso mogli izvesti. »Danes živimo v turbulentnem času, ki ga kroji koronavirus. Svet se iz dneva v dan spreminja, zato bodo počasi prišle ljudem v podzavest tudi vrednote, ki jih zagovarja naša stranka: solidarnost, strpnost, odprtost do drugače mislečih.« Kot je Korenjak povedal v svojem poročilu, se je stranka sestala šestkrat, v lanskem letu so srečanja morali izpeljati preko video srečanj, a je kljub vsem preprekam tudi to šlo.

Aktiven odbor

Sodelovali so na regijskih odborih, udeležili so se tabora stranke in zadnjega kongresa, žal, preko video srečanja. Vedno so se trudili in pridobivali nove člane in dopolnili listo za občinske volitve. Gostili so kandidata za evropske volitve Lojzeta Peterleta, na pobudo nekaterih članov stranke so povabili poslanko Ivo Dimec na pogovorni večer o tem, kako je prehodila trnjevo pot ob zdravljenju raka. Ob velikem zanimanju za njeno življenjsko zgodbo so v ta namen pripravili dogodek, kjer je Dimčeva spregovorila o svoji življenjski preizkušnji. Dogodek je dobro uspel, saj je njeni zgodbi prisluhnilo lepo število poslušalcev.

Organizirali so tudi druge dogodke, kot je regijsko srečanje na Resevni, katerega sta se udeležila predsednik mag. Matej Tonin in Ljudmila Novak. Ob novem letu so se spomnili svojih občanov ter jim preko medijev tudi voščili. V mesecu januarju so v goste na okroglo mizo povabili državnozborsko poslanko Ivo Dimic in Janeza Bejo iz Kmečke zveze NSI – krščanskih demokratov. Tema pogovora je bila kmetijstvo, kjer sta pripravljalca pogovornega večera Cirila Lavbič in Franc Korenjak pripravila nekaj iztočnic pogovora.

Med drugim sta želela od poslanke in predstavnika KGZS slišati odgovore na vprašanja, kaj mladi pričakujejo od politike, da bi ostali na kmetijah, kaj prinaša množično vrednotenje nepremičnin podeželju in kmetom, pomen kmečke žene na kmetiji v današnjem času …

»Počaščen sem, da sem imel to čast, da sem lahko deloval za dobrobit naših občanov, občine Šentjur. Zahvaliti se moram sedemčlanskemu občinskemu odboru za sodelovanje in pomoč, kajti sam ne bi mogel narediti ničesar. Moja želja je, da še naprej sodelujemo in pomagamo tudi danes izvoljenemu novemu predsedniku, da bomo še bolj uspešni in s tem dosegali še boljše rezultate,« je za konec svojega govora še dodal bivši predsednik Korenjak.

Novi predsednik

Novi predsednik občinskega odbora stranke Nova Slovenija – krščanski demokrati v občini Šentjur je postal dr. Robert Maruša. Takole je povedal: »Za vodenje OO NSi me je prepričalo stanje v današnji družbi, saj lahko iz dneva v dan vidite, da ima politika sicer trenutno izredno negativno konotacijo, mnogi ljudje so izgubili občutek do osnovnih vrednot, v državi je trend, da se naše osnovne krščanske vrednote enačijo z vsemi drugimi nazori, nataliteta je negativna, torej počasi naš narod pravzaprav izginja.

Prav zato smo vsi odgovorni, da na tem področju nekaj spremenimo na bolje. Najprej moramo to spremeniti pri vzgoji otrok v družini, v šolskem sistemu, v lokalni skupnosti in seveda tudi v državi. Spremenili pa bomo lahko na tak način, da bomo angažirali mlade, ki znajo družbena omrežja drugače uporabljati in se nanje tudi malenkost boljše spoznajo kot pa mi. Priložnost jim bomo dali, da nastopijo in prevzamejo tudi odgovornost pri vodenju lokalne skupnosti in tudi države, vendar ne iz ulice, ampak na demokratičen način, kot je zapisan v ustavi.

Kot novi predsednik se bom trudil, da bom svoj način vodenja stranke prilagajal vsem članom in bom odločitve sprejemal s konsenzom. Še naprej se bomo trudili spodbujati vrednote, kakršne naša stranka spodbuja in zagovarja. Na tem mestu zagotavljam, da bom mesta v občinskem svetu in odborih prepustil kandidatom z list. Sam bom na listi na zadnjem mestu, če slučajno dobim, skladno s poslovnikom po šestih mesecih, prepustim mesto mlajšim.« Novi predsednik stranke je tako na volitvah postal s soglasno podporo volilnega zbora.

Srečanja se je udeležil tudi poslanec

Poleg predsedniškega stolčka, na katerega je sedel novoizvoljeni dr. Robert Maruša, so v ožji odbor bili izbrani tudi: Franc Korenjak, Branko Marot, Anej Šarlah, Janko Belina, Mojca Nuč, Marija Laubič in Boštjan Videc. Gost srečanja je bil tudi poslanec Aleksander Reberšak. Poleg pozdrava, ki ga je izrekel na začetku, je Reberšak na odbor prinesel tudi novice iz državnega zbora. Povedal in poudaril je aktualne stvari, za katere se je stranka močno trudila v zadnjem letu in za kar se je trud, vložen v vse to, izplačal. Kot je sam povedal: » Tukaj tečemo na dolge proge, vse se da, če zavzeto delamo in če nam pri tem delu ne zmanjka volje.«  (Tjaša Ferlež)

Sorodne novice

Poslanska skupina NSi na obisku

Jure Godler

Krščanski demokrati v Šentjurju z novim vodstvom

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več