21.1 C
Šentjur pri Celju
13/04/2024
sentjur.net

Poslanska skupina NSi na obisku

Šentjur, 8. 11. 2016 – Vodstvo in poslanska skupina Nove Slovenije krščanskih demokratov je obiskala celjsko regijo. Na celodnevnem srečanju, ki so ga poimenovali Blizu ljudem, so se ustavili tudi v Obrtni zbornici Šentjur in z zamudo jih je v Ipavčevem kulturnem centru sprejel predsednik lokalnega odbora Franc Korenjak. Obiska so se udeležili predsednica stranke Ljudmila Novak, podpredsednika in poslanca Iva Dimic in Jožef Horvat, vodja poslanske skupine mag. Matej Tonin, poslanec Jernej Vrtovec, predsednik Gospodarskega kluba mag. Pavel Reberc ter glavni tajnik Robert Ilc in predsednik Zveze seniorjev Jože Jurkovič. 

Prisotne, bilo jih je okoli 50, je kot prva pozdravila predsednica Ljudmila Novak, ki je izpostavila nekaj žgočih tem, ki bi si jih želeli spremeniti ali izboljšati, je pa izpostavila, da je njihova poslanska skupina med manjšimi in nimajo zadostnega vpliva, čeprav redno vlagajo v obravnavo pomembne zakone. Pohvalila se je, da so v veliki meri prispevali k pietetnemu pokopu padlih po vojni, katerih kosti ležijo v jamah po Sloveniji. Okrcala pa je tudi tiste, ki na tej temi delajo svojo politiko in prilivajo olje na ogenj. Iva Dimic je izpostavila pomembnost slovenskega kmetijstva, ki prispeva k večji samooskrbi.

Na volitve in volilne obljube pa se je obregnil tudi Tonin, ki pravi, da imajo majhne možnosti, da to tudi storijo – med drugim tudi na pokojnine, ki jih določeni obljubljajo že 12 let, uspelo pa jim je to, da so se znižale v tem času za 16,5 % … Na koncu pa je prisotne nagovoril tudi Franc Korenjak, ki je izpostavil, da desnica ne hodi na volišča, zato pa so takšni rezultati, ter pohvalil sodelovanje z županom Občine Šentjur. Zadnji pa je pozdravil poslance tudi župan mag. Marko Diaci, ki je potrdil dobro sodelovanje. “Ni važna kvantiteta, važna je kvaliteta,” je še dodal. Z obiskom šentjurskega odbora pa je vodstvo NSi zaključilo z obiskom celjske regije. (Jure Godler)

Sorodne novice

Ženska zveza NSi na izlet v Bruselj

Tjaša Ferlež

Razdeljena država ne more biti uspešna

Tjaša Ferlež

Tudi šentjurske članice NSi na Bled

Tjaša Ferlež

Z avtobusom Nove Slovenije na izlet

Jure Godler

Kandidatka Nove Slovenije Cirila Lavbič se predstavi

Jure Godler

Robert Maruša novi predsednik šentjurske NSi

Tjaša Ferlež
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več