3.3 C
Šentjur pri Celju
26/02/2024
sentjur.net

Tudi šentjurske članice NSi na Bled

Bled, 18. 1. 2023 – Ženske članice politične stranke Nove Slovenije (NSi) so se udeležile vseslovenskega srečanja na Bledu. Skupaj so združile moči in ustvarile prijeten dogodek. »Družilo se nas je približno 50 žensk, vse od visoko izobraženih do preprostih gospodinj in kmečkih žensk, med katere spadam tudi sama in sem na to zelo ponosna,« pripoveduje Cirila Lavbič, ki je bila ena izmed udeleženk srečanja. V prijetnem vzdušju so izmenjale kar precej spodbudnih besed in informacij, med njimi tudi vsakdanje skrbi v družini, službi in okolju, v katerem živimo.

Po uvodnem spoznavanju jih je nagovoril predsednik NSi Matej Tonin. V govoru je posebej poudaril, kako pomembno je, da smo ljudje med seboj enotni in pošteni. Sledil je tudi pozdrav predsednice ženske zveze Karoline Korenčan. Po uvodnih besedah in pozdravih so se udeleženke znotraj samega srečanja lahko udeležile tudi okrogle mize, ki so jo vodile psihologinja Silva Matos, nekdanja državna sekretarka Mateja Ribič, nekdanja poslanka v DZ Tadeja Šušter in moderatorka Tadeja Rogar. Slušateljice so lahko slišale, kaj pomeni biti ženska v skupnosti. Med drugim so se dotaknile tudi različnih tem. Spregovorile so o učenju javnega nastopanja, o načinu obnašanja v družbi, o oblačenju in še mnogih drugih zanimivih temah, v katerih se znajde vloga ženske. Ženske morajo biti v vsej svoji ženstvenosti vedno poštene in dostojne. Vse, kar najbolj šteje, je lepa beseda, topel pogled in prisrčen objem.

Tudi žalostne zgodbe so del vsakdana

Na samem srečanju je spregovorila tudi vodja ene izmed štirinajstih varnih hiš v naši državi, ki so vse polno zasedene. Pripovedovala je o tem, koliko je neodkritega nasilja nad otroki, starostniki in raznoraznih zlorab. Stekla je tudi beseda o krizni situaciji v Ukrajini. V pomoč ženskam in otrokom, ki prav zdaj doživljajo grozote tega sveta, so udeleženke na srečanju darovale del prispevkov. Njihov skupni čas je bil namenjen tudi razvedrilu. Udeležile so se delavnice umirjanja s kristalnimi posodami, ki jo je vodila Barbara Modlic. Razvajale so se v delavnici nege obraza, ki sta jo izvedli Veronika Juvan, ki je koordinatorka regijskih odborov v ženski zvezi in predsednica mestnega odbora NSi Velenje, ter Barbara Pasar.

»Zelo sem vesela in hvaležna, da sem bila del tega srečanja. Smo pa pred nedavnim ustanovile odbor ženske zveze Šentjur­ – Celje, katerega predsednica sem jaz, Cirila Lavbič. Hvala Karolini Korenčan in Veroniki Juvan za izkazano zaupanje, ki se ga bom trudila upravičiti,« je med drugim povedala Lavbičeva. (Tjaša Ferlež, foto: Cirila Lavbič)

Sorodne novice

Razdeljena država ne more biti uspešna

Tjaša Ferlež

Z avtobusom Nove Slovenije na izlet

Jure Godler

Kandidatka Nove Slovenije Cirila Lavbič se predstavi

Jure Godler

Minister Jože Podgoršek obiskal Šentjur

Tjaša Ferlež

Robert Maruša novi predsednik šentjurske NSi

Tjaša Ferlež

Poslanska skupina NSi na obisku

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več