1.4 C
Šentjur pri Celju
22/04/2024
sentjur.net

Robotki zavzeli Hruševec

FIRST® LEGO® League  je najbolj razširjen izobraževalni program in hkrati tekmovanje s poudarkom na robotiki na svetu. Ekipe otrok, starih od 9 do 16 let, na zabaven način z raziskovanjem, z izdelavo projekta in programiranjem robotov osvajajo različna znanja. Matematika, računalništvo, logika, raziskovanje, inženiring, komunikacija in sodelovanje so znanja in nekatere veščine, ki jih pridobivajo s sodelovanjem v FLL.
V letu 2011 je sodelovalo več kot 58 držav.
Mladinska knjiga Trgovina je v letu 2011 postala pogodbeni partner FLL in pripeljala program med slovenske otroke. Skupaj z ravnatelji, učitelji, podjetji, fakultetami bodo povečali interes mladih za naravoslovje, znanost in tehniko v Sloveniji.
Hruševsko državno tekmovanje je prvo tovrstno v Sloveniji. Sodelovalo je 16 ekip, od tega ena iz Črne gore in s Hrvaške. Najboljša slovenska ekipa se bo udeležila Odprtega evropskega prvenstva, ki bo junija 2012 v Nemčiji.V Šentjurju je bila najboljša ekipa iz Šentjerneja. Učenci OŠ Franja Malgaja so na koncu osvojili tretje mesto, Hruševčani pa so se uvrstili nekaj mest za njimi.
Vzporedno s tekmovanjem FLL so se učenci pomerili tudi v projektni nalogi o zdravi prehrani, kjer so opazovali staranje hrane in nevarnosti, ki prežijo na končne uporabnike.
jg
[vsw id=”JPOKfJAqb34″ source=”youtube” width=”475″ height=”299″ autoplay=”no”]

[vsw id=”B4f84AA34b4″ source=”youtube” width=”475″ height=”299″ autoplay=”no”]

[nggallery id=50]

[like-gate]
Hvala, ker delite!
[/like-gate]

 

Sorodne novice

Roboti okupirali Malgaja

Zoran Borovšak

Pizza Crew postali “Naj FLL-face”

Jure Godler

Robotiki državni prvaki

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več