17.2 C
Šentjur pri Celju
24/05/2024
sentjur.net

Robotiki državni prvaki

Ekipa učencev Osnovne šole Franja Malgaja Šentjur v sestavi Domen Jan, Damjan Kavka in Maks Moser pod mentorstvom Branka Vizjaka se je pred kratkim na tekmovanju v robotiki povzpela na sam vrh in se okitila z nazivom državnih prvakov. Tokrat so blesteli na Državnem robotskem tekmovanju ROBObum 2013 za osnovnošolce, ki je bilo 21. maja na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko (FERI) v Mariboru. S konkurenco so pometli in osvojili prvo mesto v kategoriji RoboCupJunior Reševanje A 2013 – Osnovne šole. RoboBUM je vzporedno tekmovanje šentjurčanom že znanega FLL (First Lego League), razlika je v tem, da pri tem tekmovanju ne sodelujejo izključno Lego roboti, temveč tudi roboti podjetja Fischer. Prav tako je FLL tekmovanje sestavljeno iz treh delov – robotskega, vrednot in projektne naloge, medtem ko je tekmovanje RoboBUM izključno samo robotski del. Prav tako proga in naloga, ki jo morajo opraviti roboti pri tem tekmovanju, ni znana v naprej.
Šentjurski robotiki so z rezultatom 170 točk dobesedno pometli z ostalimi, saj je drugouvrščena ekipa Hrastnika R2, dosegla šele 90 točk. S tem OŠ Franja Malgaja Šentjur nadgrajuje svoje dosežke iz prejšnjih let, saj je že tretje leto zapored ena najuspešnejših šol za tem področju. (J. G. in P. M.)

 

Sorodne novice

Razglasili najboljše športnice in športnike v letu 2022

Jure Godler

Roboti okupirali Malgaja

Zoran Borovšak

Učenci proti vinjenim voznikom

Zoran Borovšak

Pizza Crew postali “Naj FLL-face”

Jure Godler

Po 50 letih ponovno v šolo

Jure Godler

Malgajevci – občinski prvaki v odbojki

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več