12.4 C
Šentjur pri Celju
20/09/2020
sentjur.net

Rosvita Pesek na uvodnem srečanju šolskega leta

Šentjur, 3. 10. 2019 – Ljudska univerza Šentjur je na uvodno srečanje šolskega leta povabila znano gostjo Rosvito Pesek. Peskova je ena izmed osrednjih novinark TV Slovenija in voditeljica oddaje Odmevi. Manj poznano pa je, da je doktorica zgodovinskih znanosti, oblikovalka številnih dokumentiranih filmov ter ena večjih poznavalk osamosvajanja Slovenije. V Ipavčev kulturni center Šentjur je znana gostja zvabila udeležence izobraževanj in študijskih krožkov na LUŠ. “Veseli smo, da širimo znanje in krepimo učečo se skupnost,” je v uvodu v prireditev povedala Alenka Testaniere, vodja LUŠ.

Uvodoma pa je zbrane pozdravil tudi župan občine Šentjur, mag. Marko Diaci. Čestital je Ljudski univerzi Šentjur, da vsako leto organizira uvodna srečanja, omogoča dodatna izobraževanja in ostale aktivnosti. Pohvalil je progam, ki so ga za letošnje leto pripravili na LUŠ, ki je zelo pester in bo vsakdo lahko našel kaj zase. Zaključil pa z rekom: “Kdor ne gre s časom – sčasoma gre!”

Osrednja gostja Rosvita Pesek pa je v uvodnem predavanju spregovorila o sebi, o svojih izkušnjah ter nabiranju znanj v vseh življenjskih obdobjih. Govorila je o svojem natrpanem urniku, kjer se še vedno najde čas za tek oz. zadnjem času sprehode, kjer si sprosti misli. Spregovorila je tudi o Odmevih, o pripravah na intervjuje, o napakah, ki jih naredi novinar itd. Izdala je nekaj knjig, ki pa so izhajale prav iz dokumentacije, ki jo je zbirala o slovenski osamosvojitvi. Doktorirala je iz gradiva o osamosvojitvi, ki je bilo osnova za nadaljnje knjige in monografije. Napisala je knjigo o Jožetu Pučniku in Francetu Bučarju. V zanimivem predavanju se je dotaknila tudi naukov, ki jih preko daril in izobraževanj nudi svojemu sinu in tudi njemu poudarja pomen znanja. Predavanje pa so zaključili ob kavi na neformalnem druženju v avli IKC. (Jure Godler)

Sorodne novice

Na Ljudski univerzi Šentjur živahno tudi v poletnih mesecih

Majda Rezec

GZŠ: Imamo že 450 gasilcev operativcev

Tjaša Ferlež

Prejeli smo: Promocija Ljudske univerze Šentjur na TV Celje

Jure Godler

Brezplačna izobraževanja na Ljudski univerzi Šentjur

Jure Godler

O telovadbi možganov in varnem učnem okolju

Jure Godler

Adi Smolar otvoril študijsko leto na LUŠ

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več