17.9 C
Šentjur pri Celju
13/06/2021
sentjur.net

S filmskimi popevkami pričarali romantiko

Šentjur, 8. 7. 2018 – Čas neumorno beži in že smo se ustavili na sredini knjižice Šentjurskega poletja. Tokrat sta pod organizatorstvom JSKD Šentjur prišla v goste pevec Mihael Strniša in Cabaret Quartet. Ipavčev vrt ali male Križanke, kot jih je v uvodu imenovala vodja izpostave JSKD Nastija Močnik, so znova prizorišče številnih poletnih prireditev in koncerti tam veljajo za lepa doživetja. Tokratni gostje so bili odlični glasbeniki, z Mihaelom Strnišo na čelu, ki je diplomirani operni pevec, Šentjurčani pa so ga lahko spoznali v preteklosti tudi kot odličnega harmonikarja. Je pevec opernega tria Eroika Aromatika in zasedbe Oktet9, prav tako pa je tudi aranžer pesmi.

Spremljali so ga tolkalist, odlični Gregor Horvat, vzhajajoča zvezda solistične trobente Peter Firšt, vokalist in pianist Matic Dokler in solokontrabasist salzburške filharmonije Miha Firšt. Čeprav se vsi glasbeniki ukvarjajo z različnimi glasbenimi področji, so združeni tudi v projektni zasedbi Cabernet Quartet. V uri in pol glasbe so pričarali polnemu avditoriju občinstva čudovit in nostalgičen večer s širokim naborom skladb, ki so služile kot glasbena podlaga filmom in muzikalom, prepoznavnim širom sveta.

Za konec pa se je od občinstva tudi uradno poslovila vodja izpostave JSKD Šentjur Nastija Močnik, ki je štiri leta uspešno nadomeščala nekdanjo poslanko Anito Koleša. Koleševi se je za priložnost, da je za ta čas stopila v njene čevlje, zahvalila s cvetom. Zahvalila pa se je tudi obiskovalcem, ki redno prihajajo na kulturne dogodke, ter poudarila, da brez obiskovalcev ni izpostave JSKD in tudi ne kulturnikov, ki nastopajo na številnih prireditvah. “Obiskovalci ste tisti, ki dajete težo kulturnim projektom, ki držite kulturne dogodke pri življenju,” je še dodala Močnikova. Po končanem koncertu so se obiskovalci podružili po Ipavčevo lipo, ki jim je zavetje ob nenadni kratkotrajni plohi dajala le kratek čas. (Jure Godler)

Sorodne novice

Na vrata trka koronsko Šentjursko poletje

ViP

Dvajset let v skladu s kulturo

Jure Godler

Z rockerskim presežkom – konec poletja

Jure Godler

Pesmi iz škatlice vžigalic

Tjaša Ferlež

Znova bosi ob ritmih bossa nove

ViP

Pridih Orienta v Zgornjem trgu

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več