19.4 C
Šentjur pri Celju
17/08/2022
sentjur.net

S KolesCEm po Šentjurju že naslednje leto

Šentjur, 17. julij 2019 – Septembra bo minilo eno leto, odkar je Mestna občina Celje vpeljala novost na področju trajnostne mobilnosti v mestu, izposojo koles KolesCE. Sistem je v svetu in v slovenskem prostoru že dobro poznan. Najdemo ga v prestolnici, Kranju, Kamniku, Krškem, v Kočevju, Piranu, na Jesenicah in drugod. Celjska občina sporoča, da je v šestih mesecih delovanja sistem KolesCE pridobil več kot 2500 uporabnikov, samo v mesecu marcu je bilo izvedenih okoli 2200 najemov mestnih in električnih koles.

KolesCE poleg Celja, kjer je stacionarnih 17 izposojevalnih mest, z nekaj postajami dosega še občine Laško, Žalec in Polzelo. Ali bomo sistema izposoje deležni tudi na Šentjurskem, smo se pozanimali na občini, kjer pojasnjujejo, da se zavedajo pomena trajnostne mobilnosti, čemur priča tudi (iz)gradnja javne kolesarske infrastrukture. Na občini nadaljujejo, da bo sistem KolesCE že v letu 2020 na voljo tudi v mestu Šentjur in sicer s štirimi postajami: pri OŠ Hruševec, pri parkirišču pri Zdravstvenem domu Šentjur, na Mestnem trgu ter na obračališču pri vrtcu na Pešnici. Sistem bo kompatibilen s celjskim, laškim, žalskim in polzelskim, prav tako tudi s postajališči v Slovenskih konjicah in Zrečah, kjer na KolesCE še čakajo. To pomeni, da boste lahko kolo, prevzeto v Šentjurju parkirali na postajališče v katerem koli navedenem mestu ali ga tam prevzeli in se odpeljali v Šentjur.

Kako KolesCE deluje?

KolesCE omogoča enostaven najem koles in zeleno mobilnost. Sistem ponuja navadna mestna in električna kolesa. Kot uporabnik se morate najprej prijaviti v sistem, kjer vam ponujajo dve naročnini. S STANDARDNO, ki vas bo letno stala 10 €, boste lahko z navadnim kolesom naenkrat brezplačno kolesarili 30 minut, vsake nadaljnje pol ure pa vas bo stalo 50 centov. Če vaša kondicija ni v najboljši kondiciji, lahko s PREMIUM naročnino za 20 € letno poleg navadnega izberete tudi električno kolo. 30 minut vožnje v kosu je brezplačnih, vsakih nadaljnjih 30 minut pa vas bo z navadnim kolesom stalo 50 centov, z električnim pa 1 €. Seveda je možno kolo najeti tudi brez naročnine, za 50 centov se boste lahko z navadnim vozili 30 minut, prav toliko pa z električnim za 1 €. Podrobnejši postopek prijave in prevzema koles si lahko ogledate na spletni strani ponudnika Nomago.

(ViP, foto: Nomago bikes)

Sorodne novice

Kar 32 ekip se je pomerilo na tekmovanju v Celju

Tjaša Ferlež

Kmalu s kolesom od Celja do Šentjurja

Jure Godler

Končno do kolesarske povezave s Štorami in Celjem

Jure Godler

V Šentjurju 214 novih okužb, v Dobju največji porast v regiji

ViP

Prijateljstvo Šentjurja in Neu Anspacha v luči obletnice diplomatskih stikov med državama

ViP

Epidemiološke številke tudi v naših krajih strmo navzgor

ViP
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več