29.1 C
Šentjur pri Celju
19/06/2024
sentjur.net

Pripravlja se druga Občinska celostna prometna strategija

Šentjur, 27. 5. 2024 – Občina Šentjur je pričela s procesom izdelave svoje druge Občinske celostne prometne strategije Občine Šentjur. To je pomemben strateški dokument, s katerim občina načrtuje in sprejema ukrepe na področju prometa. Celostno načrtovanje prometa upošteva izkušnje tako majhnih kot večjih mest ter njihove dobre prakse prenaša v lokalno okolje, s ciljem kakovostnega zagotavljanja dostopnosti in mobilnosti prebivalcev. Prvo strategijo je občina pripravila v letu 2017, ki je orisala pomembne mejnike v varnosti, učinkovitosti in trajnosti našega prometnega sistema.

Med izvedenimi projekti so izvedba dogodka Evropski teden mobilnosti, ureditev kolesarske povezave ob Pešnici, izgradnja parkirišča P+R pri avtobusni in Železniški postaji Šentjur, sistem izposoje javnih koles – Kolesce, izgradnja kolesarske povezave nec centrom Šentjurja in OŠ Hruševec, izgradnjo kolesarske povezave Štore-Šentjur in Šentjur-Grobelno in izgradnjo parkirišča za avtodome.

Nova strategija, novi izzivi

Z začetkom priprave nove Občinske celostne prometne strategije se bomo osredotočili na izzive in priložnosti, ki jih prinaša obdobje nove finančne perspektive v naslednjih sedmih letih. Ključni vidik procesa izdelave OCPS bo vključevanje javnosti, torej sodelovanje prebivalcev, lokalnih podjetij, strokovnjakov in drugih deležnikov. Tako bo nova strategija temeljila na željah, potrebah in pričakovanjih naših občank in občanov. Tudi za to, da bi skupaj s prebivalci občine začrtali novo vizijo, ki bi temeljila na dejanskih željah, potrebah in pričakovanjih. Zato Občina Šentjur vabi, da se v čim večji meri vključujete v ta pomemben proces in aktivno sodelujete pri oblikovanju prihodnosti prometnega sistema v naši občini.

Vabimo vas, da izpolnete spodnjo anketo in tako prispevate k prometni strategiji občine.

SPLETNA ANKETA

Sorodne novice

Tudi po Šentjurju vozijo navadna in električna KOLESCA za izposojo

Jure Godler

S KolesCEm po Šentjurju že naslednje leto

ViP

(Ne) premikanje ure dvakrat letno? Evropsko komisijo zanima vaše mnenje!

ViP
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več