29.1 C
Šentjur pri Celju
19/06/2024
sentjur.net

S kolesom po Šentjurju in okolici – veter v laseh ter glasba za uho in dušo

Družina, par, posameznik, rekreativni kolesar, tisti, bolj pripravljeni in z željo po več izzivih v svojem tempu, poženite kolo po razgibani pokrajini Šentjurja in okolice. Raziskujte bogato kulturno dediščino, občudujte naravo in se nagradite s čudovitimi razgledi. Privoščite si mirne kolesarske poti, primerne za prijeten družinski izlet ali zahtevnejše za bolj avanturistično turo.

Na izhodiščne točke se lahko pripeljete z avtom ali z vlakom in takoj obiščete muzej Južne železnice, potem pa pot nadaljujete do Zgornjega trga, kjer vas v tem letu še posebej nagovarja glasbeni duh skladatelja Josipa Ipavca.

Več kolesarskih poti in drugih izletniških namigov najdete na spletni strani https://turizem-sentjur.com/, FB/sentjur.tour in IG/sentjur.tour.

V projektu Ride&Bike 2 sodelujejo trije hrvaški in trije slovenski partnerji, Zagorska razvojna agencija (vodilni partner projekta), Turistička zajednica Krapinsko-zagorske županije, Turistička zajednica “Savsko-sutlanska dolina i brigi”, Razvojna agencija Kozjansko, Razvojna agencija Sotla in Javni zavod za kulturo, šport, turizem in mladinske dejavnosti Sevnica. Projekt se zaključi 28. 2. 2021. https://rideandbike.eu/sl/

Sorodne novice

Kolesarska dirka prvič tudi skozi staro mestno jedro

Jure Godler

Kolesarimo za celiakijo tudi v Šentjurju

Jure Godler

V prometni nesreči umrl kolesar

Jure Godler

Trčila v kolesarja

Jure Godler

Prejeli smo: Po premieru, si je muzej ogledal še minister

Jure Godler

Premier obiskal Muzej Južne železnice

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več