-1.5 C
Šentjur pri Celju
29/11/2020
sentjur.net

Samospevi v češnjevem vrtu

Šentjur, 27. 10. 2016 – Bratje Ipavec, znameniti Šentjurčani, zdravniki in svetovljani so svojo vsestranskost izražali predvsem v glasbi, pa tudi v politiki in zdravstvu, pustili so neizbrisan pečat v gasilstvu … Da po več kot sto letih še vedno cenimo njihov vsestranski glasbeni opus, je na pobudo Občine Šentjur nastal sklop prireditev, imenovan Ipavčevi kulturni dnevi, ki imajo rdečno nit ravno njihovo glasbo. Kot sklepna prireditev pa je Glasbena šola Šentjur pripravila koncert samospevov Benjamina in Josipa Ipavca. Koncert so poimenovali “V češnjevem vrtu”. Zbrane je uvodoma pozdravila ravnateljica GŠ Šentjur Simona Zdolšek, ki je poudarila pomen šentjurskih glasbenikov ter se zahvalila nastopajočim, da so prišli tudi od daleč na koncert.

V imenu GŠ Šentjur pa je organizacijske niti držal v rokah profesor solopetja na šoli Boštjan Korošec. Na šentjurski oder so tako stopili pevci in pevke, ki svoje znanje petja izpopolnjujejo v glasbenih šolah po Sloveniji pa tudi iz konservatorija za glasbo in balet Ljubljana. Že v uvodu sta se nam predstavila pevca, ki se učita v šentjurski glasbeni šoli – Karin Šket in Luka Pintarič. Poslušalci pa so lahko poslušali še nastope učencev iz glasbenih šol Laško – Radeče, Postojna, Radovljica, Litija – Šmartno, Celje ter, kot je bilo omenjeno prej, iz Konzervatorija za glasbo in balet. Nastopajoči so dokazali, da so samospevi, ki so sta jih napisala Benjamin in Josip, primerni za tovrstno koncertiranje, prav tako ni nihče, od 20 nastopajočih podvajal kakšne skladbe šentjurskih virtuozov. (Jure Godler)

Sorodne novice

Gala večer posvečen dvema slovanskima romantikoma

Jure Godler

Broadway I Love: O koronskem času in kako preživeti

Jure Godler

Leto 2021 bo leto Josipa Ipavca

ViP

Božični koncert glasbene šole obiskal Božiček

Jure Godler

Prejeli smo: Izjemen uspeh šentjurskih glasbenic v Trstu

Jure Godler

Pridobljeno znanje so pokazali na koncertu

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več