14.8 C
Šentjur pri Celju
23/05/2024
sentjur.net

SDS v boj z mag. Mojco Inkret

Šentjur, 19. 9. 2018 – Letos jeseni – 18. novembra nas čakajo lokalne volitve, kjer bomo občani volili župana oz. županjo, občinski svet ter svete krajevnih skupnosti. Uradno je prva svojo kandidaturo za županjo predstavila mag. Mojca Inkret, ki bo kandidirala za SDS. Inkretova je po izobrazbi magistrica pravnih znanosti delovnega prava in prava socialne varnosti. Zaposlena je kot strokovna sodelavka v poslanski skupini SDS v Državnem zboru. Z družino pa stanuje na Proseniškem. Program, ki ga je županska kandidatka predstavila na novinarski konferenci v sejni sobi Razvojne agencije Šentjur, temelji na treh stebrih – izgradnja mesta prihodnosti, dvig kakovosti bivanja v občini Šentjur in ureditev infrastrukture. Vsa tri področja so razdeljena na projekte, ki jih bo skupaj s svojo ekipo in svetniško skupino skušala v čim večji stopnji realizirati in približati občino občankam in občanom.

Najbolj se bo prizadevala za izgradnjo centralnega igrišča v Šentjurju in ureditev podobnih površin tudi v ostalih krajevnih skupnostih. Med drugim ji je pomembna tudi navezovalna cesta, ureditev Gasilskega doma Šentjur, saj sedanja lokacija ne služi več namenu, v občino bi rada privabila visoko kvalificirane posameznike in podjetja ter različno vrsto kapitala. “Vse krajane moramo aktivirati in motivirati do te meje, da bodo začeli aktivno delovati v sami občini,” je povedala. Izpostavila je tudi kakovostno trženje turističnega potenciala. Med drugim pa si bo kot županja prizadevala za igradnjo stanovanj za mlade. “Občinska uprava bo delovala brez pritiskov in bo dostopna in prijazna za vsakega občana,” je še izpostavila.

Zbrane novinarje je nagovoril tudi predsednik lokalnega odbora SDS Jože Korže. Povedal je, da ima SDS liste kandiadatov za občinski svet polne z novimi, mladimi imeni. Bil pa je kritičen do funkcioniranja občinskega sveta, ki je zadnji mandat “pod nivojem”. “Mag. Mojca Inkret je prava kandiatka za spremembe v Šentjurju,” je dodal Korže. Z besedami hvale do kandidatke za županjo pa tudi ni skoparila državnozborska poslanka Jelka Godec, ki je prav tako izpostavila padec kakovosti življenja v občini Šentjur. (Jure Godler)

Sorodne novice

Prejeli smo: Odbor SDS pomagal odpravljati posledice poplav

Jure Godler

Občinski odbor SDS Šentjur na obisku v evropskem parlamentu

Jure Godler

‘Občino Šentjur bomo naredili veselo in sproščeno’

Jure Godler

Godčeva ponovno na podpredsedniškem mestu SDS

ViP

V roku treh let se bo zgodil kolaps pokojninskega sistema

Jure Godler

Notranje meje so nastale zato, ker naše zunanje meje niso učinkovito varovane.

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več