18.6 C
Šentjur pri Celju
20/08/2022
sentjur.net
Lidija Ivanuša

Se je nekdanja šentjurska poslanka poslužila ponarejenega PCT-potrdila?

Šentjur, 2. avgust 2022 – Portal Necenzurirano.si poroča, da naj bi nekdanja v Šentjurju izvoljena poslanka Lidija Ivanuša pri prehodu hrvaške meje uporabila ponarejeno potrdilo PCT. Incident se je po poročanju portala na Jelšanah zgodil 9. maja lansko leto, ko je bilo potrdilo obvezno za prehod meje brez napotitve v karanteno.

Ponarejeno potrdilo je nekdanjo poslanko Slovenske nacionalne stranke, ki je nato prestopila v vrste Slovenske demokratske stranke, stalo sprožitve predkazenskega postopka zaradi suma storitve kaznivega dejanja ponarejanja listin. Po poročanju portala Necenzurirano naj bi vložili tudi kazensko ovadbo na okrožno državno tožilstvo v Kopru. Tam na novinarska vprašanja portala niso odgovorili, prav tako ne zdaj že nekdanja šentjurska poslanka. Za ponarejanje uradnih listin so sicer zagrožene kazni do treh let zapora.

Spomnimo, Lidija Ivanuša, sicer Polzeljanka, je bila v šentjurskem volilnem okraju izvoljena na listi Jelinčičeve SNS. Na volitvah se je v domačem volilnem okraju pomerila tudi na letošnjih državnozborskih volitvah, a ji preboj v parlament ni uspel.

Sorodne novice

Poslanska nadomestila – jih prejemajo tudi naši (bivši) poslanci?

ViP

Interes za cepljenje v Šentjurju poskočil za več kot 300 odstotkov

ViP

Šentjurska poslanca razburkala državno sceno

Jure Godler

Prejeli smo: Poslanka Ivanuša odprla poslansko pisarno

Jure Godler

Šentjur ima tri poslance

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več