27.5 C
Šentjur pri Celju
27/05/2022
sentjur.net

Šentjurska poslanca razburkala državno sceno

Šentjur je ponovno v centru Slovenije. Za to sta poskrbela v šentjurskem okolišu izvoljena poslanca Robert Polnar (DeSUS) in Lidija Ivanuša (SNS). Polnar je ponovno v državem zboru glasoval drugače kot njegovi poslanski kolegi. Tarča kritik poslancev je postal, ko se je zavzemal za višje povprečnine za občine in s tem glasoval proti vladni koaliciji, ki je za povprečnine predlagala svoj predlog – bistveno nižji, kot ga je bil pripravljen sprejeti. Ob tem je spomnil, da je tudi pri sprejemanju sprememb Zakona o dohodnini glasoval proti prav z namenom, da se dodatno ne jemlje sredstev za temeljni finančni vir financiranja občin. (vir)

Danes pa je ponovno segrel že tako toplo decembrsko ozračje, ko ni podprl vladinega predloga nove ministrice Angelike Mlinar, saj je prepričan, da Avstrijka ne sodi v slovensko vlado. (vir) Danes pa je Polnar v novinarski izjavi poudaril, da je najboljši poslanec v zgodovini DeSUS-a. Poudaril je, da je izvoljen v okraju Šentjur in ni vezan na navodila. Vodja poslanske skupine Franc Jurša pa trdi, da je poslanec izvoljen na listi Desusa samo zato, ker je bil nanjo uvrščen. Piko na i pa je njegovim odločitvam dodal politični analitik Pavle Gantar, ki je za Delo povedal, da je Janezu Janši Polnar bolj koristen v Desusu, saj destabilizira svojo poslansko skupino. Je namreč član Desusove poslanske skupine, dejansko pa glasuje, kot želi SDS. (vir)

SDS ima poslanca več

Svoj piskrček je dodala še Lidija Ivanuša, sedaj že nekdanja poslanka SNS. Poslanka je danes prestopila v SDS. Razlogi za izstop so v vrednotni in profesionalni nezdružljivosti stališč z vodstvom stranke. Ravnanja Slovenske nacionalne stranke v zadnjem času ne odražajo ciljev in vrednot, ki so zapisane v programskih dokumentih stranke in zaradi katerih sem se odločila za aktivno politično udejstvovanje. Mnogi med vami ste me upravičeno spraševali, zakaj podpiramo vlado, ki izvaja promigrantsko politiko, zakaj glasujemo proti višjim povprečninam, ki bi omogočile bistveno hitrejši razvoj slovenskih občin. Iz vaših besed je bilo moč razbrati očitke, da se prodajamo v zameno za politično funkcijo,” je med drugim zapisala na svojem Facebook profilu (vir)

Poudarila je tudi, da se v politiko ni podala, da bi reševala svojo eksistenco ali glasovala v nasprotju s svojimi prepričanji. Toplo pa jo je v svoji stranki na Twiterju pozdravil tudi predsednik SDS Janez Janša. “Dobrodošla v @strankaSDS in v naši poslanski skupini. Naša vrata so odprta za vse ljudi dobre volje, ki jim je mar za Slovenijo in imajo pokončno hrbtenico,” je twitnil Janša.

Oba šentjurska poslanca sta tako precej zatresla temelje Šarčeve vlade. (Jure Godler)

Sorodne novice

Polnar znova na volitve, a s kom?

ViP

DeSUS odslovil Roberta Polnarja

ViP

Prejeli smo: Poslanka Ivanuša odprla poslansko pisarno

Jure Godler

Šentjur ima tri poslance

Jure Godler

V boj tudi Diaci

Zoran Borovšak

Svobodni Planini v čast

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več