24.1 C
Šentjur pri Celju
18/07/2024
sentjur.net

Šentjur z močno podporo Anžetu Logarju, v drugi krog tudi Nataša Pirc Musar

Šentjur, 23. oktober 2022 – Zaprta so volišča, volilne komisije preštevajo glasove na sedmih predsedniških volitvah v Republiki Sloveniji. Po zadnjih neuradnih rezultatih sta se v drugi krog uvrstila kandidata Anže Logar in Nataša Pirc Musar.

V volilnem okraju Šentjur, kamor spadata občini Šentjur in Dobje, je največ volivcev podprlo Logarja, celo z izdatnejšo podporo kot na državni ravni. Glas mu je namenilo 45,12 odstotka glasov. Na drugem mestu je, tako kot na državni ravni, Nataša Pirc Musar, ki je prejela 21,86 odstotka. Milan Brglez (SD/Svoboda) je prejel 11,29 odstotka, Vladimir Prebilič, ki ga je podprl tudi župan Marko Diaci, je v Šentjurju prejel 9,94 odstotka, Sabina Senčar (Resni.ca) 5,54 odstotka, Janez Cigler Kralj (NSi) 4,71 odstotka, Miha Kordiš (Levica) pa 1,55 odstotka glasov.

Logar je slavil na večini volišč volilnega okraja Šentjur. Najvišje podpore je bil deležen na Kalobju in v Bukovju, kjer je prejel 66,67 oz. 71,01 odstotka glasov. Zmagal pa Logar ni le v Paridolu, tam je največ glasov prejel Milan Brglez, 32,86 odstotka oz. 23 glasov.

Na volitve se je v šentjurskem volilnem okraju 8.744 oz. 51,3 odstotka volilnih udeležencev. 38 glasovnic je bilo neveljavnih. (Foto: FB Anže Logar/FB Nataša Pirc Musar)

Sorodne novice

Podprli vsa referendumska vprašanja razen evtanazije

Jure Godler

Zdenka Jan je nova predsednica ZDUS

Milenka Blažević

Barbara Gradič Oset na čelu kulturnikov

Jure Godler

Menjava na poveljniškem stolčku gasilske zveze

Tjaša Ferlež

Pri nas velika podopora poražencu volitev

Jure Godler

Do 16. ure volilna udeležba v Šentjurju nad povprečjem države

ViP
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več