23.7 C
Šentjur pri Celju
17/06/2024
sentjur.net

Zdenka Jan je nova predsednica ZDUS

V veliki sejni sobi ZPIZ so bile volitve novega vodstva krovne upokojenske organizacije, za mandatno obdobje 2023-2027. Volilnemu Zboru članov je predsedovala Silva Koželj. Za mesto predsednika so se potegovali štirje kandidati. Zdenka Jan, predsednica pokrajinske ZDU Celje, mag. Rosvita Svenšek, predsednica strokovnega sveta ZDUS, mag. Romana Fišer in Ivan Bitenc, slednja je predlagala Pokrajinska zveza Zgornjega Podravja.

Po uvodnih besedah dozdajšnjega predsednika Janeza Sušnika je delovno predsedstvo pričelo z delom, v katerem je Sušnik podal poročilo za minulo mandatno obdobje, poročilo Nadzornega odbora in poročilo razsodišča ZDUS. Sledila je razrešnica dosedanjemu vodstvu. V paketu je bilo izvoljeno tudi novo Častno razsodišče in nov Nadzorni odbor. 

Po tajnih volitvah je volilna komisija objavila rezultate, po katerih je Janova prejela največ glasov. Zveza društev upokojencev Slovenije je tako po osmih letih znova dobila predsednico iz celjske PZDU, katere člani so tudi društva s Kozjanskega in iz Občine Šentjur. Izvoljena sta bila tudi dva podpredsednika Željko Kljajić in Stanko KranvogelSledila je primopredaja v prostorih ZDUS, na Kebetovi ulici 9, in novo vodstvo Zveze je že od tega trenutka dalje prevzelo vodenje najštevilčnejše upokojenske organizacije pri nas. (Milenka Blažević, foto: Črt Kanoni)

Sorodne novice

Podprli vsa referendumska vprašanja razen evtanazije

Jure Godler

Največje šentjursko društvo z številnimi aktivnostmi v leto 2024

Jure Godler

V Društvu upokojencev Šentjur obeležili 73. obletnico delovanja

Jure Godler

Jubilejni 25. Likof na taberhi tudi s šentjurskimi predstavniki

Milenka Blažević

Barbara Gradič Oset na čelu kulturnikov

Jure Godler

Menjava na poveljniškem stolčku gasilske zveze

Tjaša Ferlež
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več