21.7 C
Šentjur pri Celju
15/06/2024
sentjur.net

Šentjurčani bazenili z Nino Pušlar

Šentjur, sobota, 6. 8. 2016 – Šentjursko poletje je postreglo s tradicionalnim Bazenjenjem, ki ga organizira Študentski klub mladih Šentjur. Sobota ni bila vroča, kot bi si obiskovalci šentjurskega bazena želeli, a so za pestrost dogajanja poskrbela dobra glasba DJ Crocyja in obbazenske igre. Bazenjenje je dogodek, ki pritegne otroke, mlade in starejše prav zaradi svoje specifične narave – druženje in zabava trajata ves dan. Največ pozornosti je letos požel sredi prizorišča postavljeni mehanski rodeo bik. Drugo leto zapored so ljubitelji nogometa lahko “švicali” v zorbing žogah. Že tradicionalno so se obiskovalci spuščali po drči, ki je letos dosegla rekord v dolžini, a prav vsi so se ustavili pred njenim robom. V senci pa so se bistri umi udarili v tarok turnirju, razvajali v “chill zone” z “džabe masažami,” hladili z Moyutino limonado in osvežilnimi koktejli. Organizatorji so pripravili tudi otroške delavnice barvanja majic in body painting, ki so pritegnili tudi mladino. Mikrofon je bil čez dan zaupan Tomu Costu, ki je pred koncertnim delom bazenjenja razglasil zmagovalce turnirjev, nagrade pa jim je podarila Tina Senica, ki je bila letošnja vodja dogodka.

ŠKMŠ letos praznuje 20. rojstni dan in bazenjenje sodi v sklop njegovega praznovanja, ki bo vrhunec doseglo z aktivnostmi za mlade v septembru in oktobru. Zato so organizatorji želeli z izbiro glasbenikov pripraviti pravo zabavo, kar jim je tudi uspelo, saj obisk bazenjenja še ni bil takšen. Na oder so kot predskupina Nine Pušlar stopili Jazz in the pants, ki so mlada devetčlanska zasedba, ki igra swing in funk. Najpogumnejši so na njihove priredbe in avtorske skladbe tudi zaplesali. Nino Pušlar je šentjurska množica navdušeno sprejela. Razveselili pa so se tudi njene backvokalistke Ane Ferme, ki prihaja s Kozjanskega. V dvournem glasbenem repertoarju je zbrane očarala s svojo simpatičnostjo, sproščenostjo in pozitivno energijo. Občinstvo je ob njenih pesmih, pa tudi priredbah zapelo in ob koncu koncerta je najraje ne bi spustilo domov. Začutilo se je, da so si Šentjurčani želeli takšnega koncerta in naslednje leto pričakujejo od organizatorjev enako dobro poletno zabavo. (Kvirina M. Zupanc)

Sorodne novice

23. junija se odpira letni bazen v Športnem parku Šentjur

Jure Godler

Poleti bo možno zaplavati v prenovljenem šentjurskem bazenu

Jure Godler

Združili dve tradicionalni prireditvi in dobili …

Jure Godler

Obbazenske borbe in mamljivi koktejli

Jure Godler

ŠKMŠ vabi na Bazenjenje 2018

Jure Godler

Mokro, vroče in zabavno

Zoran Borovšak
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več