14.1 C
Šentjur pri Celju
23/09/2023
sentjur.net

Obbazenske borbe in mamljivi koktejli

Šentjur, 4. 8. 2018 – Najbolj osvežilen dogodek Šentjurskega poletja je zagotovo tradicionalno Bazenjenje. Študentskemu klubu mladih Šentjur, ki so že vrsto let zapored organizatorji prireditve, je zopet uspelo izza štirih sten privleči mlade in malce manj mlade, ravno druženje vseh treh generacij pa je tisto, kar daje obbazenski zabavi prav poseben čar. Po lanski nesreči s slabim vremenom je letošnji vročinski val zadel tudi Šentjur in poskrbel za prepotena telesa, željo po osvežitvi in pestro celodnevno dogajanje. Obiskovalci so se pomerili v borbi z vodnimi balončki, ki je ob 32 stopinjah še kako prijala, v senčki kravžljali živčke ob velikem turnirju v šnopsu in se borili z dolžino tradicionalne drče. ŠKMŠ-jevci pa so po več letih premora letos znova obudili tudi bazenske igre. Tri ekipe so tekmovale z ledenimi majicami, natančnostjo podaje, pantomimo, hitrostjo in močjo zamaha.

Poleg iger je za zabavo poskrbel komik in pisatelj Tom Costo, za pozibavanje bokov pa DJ Crocy, brez katerega pravega Bazenjenja ni. Pogled žejnih se je letos ustavljal na vabljivem Cocktail bar ”štantu” v Havaji stilu z limonado in edinstveno ponudbo koktajlov – še ena nova stvar, s katero so postregli organizatorji. Teglc, Literski Bazenšek in Ajmper da te vbije so imena, ki so kar klicala po degustaciji tudi še potem, ko se je dan prelevil v večer in so na oder stopili Amok – mladi alternativci, ki se poleg svoje avtorske glasbe spogledujejo tudi s priredbami Seatle scene iz devedesetih. Za njimi pa še novomeški MRFY, ki so leta 2016 predstavili svoj prvi singl, leto kasneje pa že bili oklicani za novince leta. Dobro jih je sprejelo tudi šentjursko občinstvo, in kljub nepoznavanju besedila uživalo v svojevrstnih melodijah. Ampak ker Šentjurčani uživamo v zabavi in nihče noče domov, je še enkrat na oder stopil DJ Crocy. Pod črto, minilo je še eno uspešno Bazenjenje in zdaj se spet začne odštevanje do prihodnjega. (Monika Oset, ŠKMŠ; foto: Alen Herič in Jaka Teršek)

Sorodne novice

Zvezdina svojo oddajo z gosti posnela v IKC

Jure Godler

Koncertirali v copatih

ViP

ŠKMŠ: Če kdaj, je zdaj čas, da si pomagamo

Jure Godler

Miha Oman: »Narediti ŠKMŠ najboljši študentski klub v Sloveniji.«

Jure Godler

Turnir v odbojki: Vroča tekma, a zaledenela stopala

Jure Godler

Musica academica tudi tokrat z operno zgodbo

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več