10.6 C
Šentjur pri Celju
11/04/2021
sentjur.net

Združili dve tradicionalni prireditvi in dobili …

Šentjur, 17. 8. 2019 – Študentom, ki so združeni v nekoč največji mladinski organizaciji, ŠKMŠ-ju, očitno zmanjkuje energije za izvedbo prireditev, pa bojda tudi financ. Prireditve, ki so še pred desetletjem veljale za skoraj kultne, danes počasi ugašajo. Tokrat so v vodstvu ŠKMŠ sklenili, da bodo združili dve tradicionalni prireditvi – Bazenjenje in Športne igre. Obe štejeta več kot 20 let, več kot očitno pa je, da jih veliko več ne bodo.

Športne igre so še nedolgo veljale za največjo športno-rekreativno prireditev pri nas. V najboljših letih se je na igriščih za košarko, mali nogomet in tenis trlo nastopajočih. Poleg teh pa so nekoč izvajali še nekoliko manj obiskane prireditve – odbojka, balinanje, balinčkanje, namizni tenis in druge. Tokrat so se organizatorji odločili le za prve tri. V turnirju v košarki, ki se ga je udeležilo pet ekip, je zmagala ekipa No name, pred Istalacijami Vrhovšek in Surikato. V malem nogometu so bile vse tri sodelujoče ekipe tudi ekipe, ki so prejele pokale – zmagali so Slavčki pred Extreme in ekipo Sadna kupa. Na teniškem turnirju v žrebanih dvojicah se je pomerilo osem tekmovalcev. Zmagala je žrebana naveza Nika Petrič in Nik Spolenak, pred Jakobom Cmokom in Jožetom Hernavsem ter Damjanom Slugo in Aljošo Rusom.

Tudi od Bazenjenja ni ostalo veliko več. Nekako so izpustili najpomembnejši del – obbazenske igre z drčo in spretnostnim poligonom. Od tradicioanlnega Bazenjenja je ostal le večerni koncert. V popoldanskem delu je peščico obiskovalcev zabaval DJ Crocy. Zvečer pa je zaigrala Abba Mia – skupina, ki je zelo enakovredno preigravala uspešnice nekoč zelo popularne švedske pop skupine. Žur so v veliki meri reševala razigrana dekleta z dekliščine. So pa organizatorji ponujali zanimive in pitne cocktaile. (Jure Godler)

Sorodne novice

ŠKMŠ: Če kdaj, je zdaj čas, da si pomagamo

Jure Godler

Miha Oman: »Narediti ŠKMŠ najboljši študentski klub v Sloveniji.«

Jure Godler

Turnir v odbojki: Vroča tekma, a zaledenela stopala

Jure Godler

Musica academica tudi tokrat z operno zgodbo

Jure Godler

Prejeli smo: Z The Band of Cava bodo stopili v december

Jure Godler

Nekakšno Brucovanje v Šentjurju

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več