31 C
Šentjur pri Celju
17/07/2024
sentjur.net

Šentjurčanki med najbolj uspešnimi politiki septembra

Šentjur, 2. oktober 2023 – Spletni portal Domovina je objavil lestvico najbolj uspešnih politikov v mesecu septembru. Lestvica je stalnica portala, v kateri številni politični analitiki politike razvrščajo glede na njihovo uspešnost pri političnem poslanstvu. Na vrhu septembrske lestvice je poslanka Jelka Godec, nekaj mest nižje tudi ministrica za kulturo Asta Vrečko.

Godčeva je poslanka od leta 2014, vmes je dve leti delovala tudi kot državna sekretarka v Janševem kabinetu, od lani pa je tudi vodja poslanske skupine Slovenske demokratske stranke. Pri Domovini so zapisali, da je za Jelko Godec “Izredno aktiven september, ko je med drugim opozarjala na prelomljene časovnice v zdravstvu, premierju zastavljala vprašanja o njegovem zdravljenju astme z vegansko prehrano (pri tem jo je zablokirala Urška Klakočar Zupančič), imela je odmeven nastop v Tarči, zanimale so jo tudi konkretne naloge in dodana vrednost, ki jo prinaša Direktorat za ustvarjalnost, vzpostavljen v sklopu Ministrstva za kulturo, in tako naprej.” Jelka Godec se je tako uvrstila tudi nad vodjo svoje stranke Janeza Janšo, ki je na lestvici na drugem mestu izenačen z gospodarskim ministrom Matjažem Hanom. Godčeva se je v minulih mesecih sicer že večkrat uvrstila na lestvico med najuspešnejše politike.

Na lestvici so med najuspešnejšimi sicer pretežno politiki desne politične provenience, tudi omenjeni portal in ocenjevalci sicer sodijo v bolj konservativen ideološki spekter. Kljub temu se je med prvimi desetimi znašla tudi ministrica za kulturo Asta Vrečko, ki je pred mesecem dni prevzela vodenje stranke Levica. Kot je zapisal politolog in predavatelj na ljubljanski Fakulteti za družbene vede dr. Miro Haček, se je Vrečkovi kot neznani političarki uspelo povzpeti na čelo koalicijske stranke in nadomestiti prejšnjega koordinatorja Luko Mesca. Vrečkova je prejela oceno 2,91 in si četrto mesto deli z vodjo protestov upokojencev Pavlom Ruparjem in poslancem Nove Slovenije Janezom Ciglerjem Kraljem. Vrečkova je bila v preteklih mesecih nekajkrat že opažena s strani ocenjevalcev, a med neuspešnimi politiki.

Slovenske politike so ocenjevali Luka Lisjak Gabrijelčič, dr. Miro Haček, dr. Žiga Turk, dr. Matevž Tomšič, Igor Vovk, Sašo Ornik, Bojan Požar, Tino Mamić, Alen Salihović, Martin Nahtigal in Rok Čakš. Šentjurski političarki sta jih, kot kaže, pozitivno prepričali. Med najmanj uspešnimi politiki pa Šentjurčanov ni. Morda je razlog njihovo uspešno delo ali pa le dejstvo, da naših občanov v visoki slovenski politiki trenutno ni prav dosti.

Sorodne novice

Pogovor o Sloveniji v duhu knjižnih uspešnic

Jure Godler

So slovenski kmetje na robu izumrtja?

Jure Godler

Kelti so že četrtič zavzeli Rifnik

Jure Godler

Asta Vrečko nova vodja Levice

ViP

Štajerski val v rojstnem kraju proslavil 70 let

ViP

Uspešni kulturniki v senci pričakovanja slavnostnega govora

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več