0.7 C
Šentjur pri Celju
23/01/2022
sentjur.net

Šentjurjevo: Sejemsko dogajanje

Šentjur, 23. 4. 2016 – Tretji dan največjega šentjurskega praznika je postregel s tradicionalnim sejmom. Obrtniki, pridelovalci, različna društva, agencije in zavodi iz šentjurske občine so množici, ki se je od jutra pa tja do večera vila skozi Zgornji trg, predstavili svoje delovanje in jim ponudili svoje produkte – tradicionalne pripomočke, domače dobrote, med, pletenine, ponudili so jim celo zavarovanje. Predstavili pa so se tudi lastniki in vozniki starinskih koles ter košarkarji KK Tajfuna pred tekmo s KK Olimpijo.

Letošnja novost, ki so jo obiskovalci sprejeli z velikim zanimanjem, je poštar Tonček, ki je v času sejma delil razglednice iz pred več desetletij, ki so jih zbrani z napisanimi pozdravi in željami brezplačno iz Šentjurja poslali kamorkoli. V času sejma sta bili odprti tudi razstavi šentjurskih likovnikov in razstava Čebelarstvo nekoč in danes ob 110-letnici Čebelarskega društva Šentjur.

Organizatorji niso pozabili niti na najmlajše. S poslikavami po obrazu in rokah jih je navdušilo Društvo likovnih ustvarjalcev Rifnik Šentjur, ustvarjalne delavnice in predstavo družinskega gledališča Kolenc Mala čarovnica Lili in čarobni meč pa je pripravilo Društvo prijateljev mladine Šentjur in MS Šentjur. Celotno dogajanje je dokumentirala regionalna ekipa RTV Slovenija iz Kopra, ki je še v istem popoldnevu v oddaji Slovenija danes prikazala utrip Šentjurja v času njegovega praznika. Oddaja je na voljo na povezavi. (Vid Palčnik)

Sorodne novice

Šentjurska zastava na mlaju visoko zaplapolala

Jure Godler

Prejeli smo: Korona odnesla tudi jubilejno pevsko revijo

Jure Godler

Na sejmu Alpe–Adria tudi ponudba šentjurske občine

Jure Godler

Pripravili so mini bolšjak stare avtomobilske in druge opreme

Jure Godler

Prvič so se na Šentjurjevem predstavili mladi glasbeniki

ViP

S pohoda na sejem

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več