14.4 C
Šentjur pri Celju
27/05/2022
sentjur.net

Šentjurska SMC z novim vodstvom

Šentjur, 7. 6. 2017 – Člani in simpatizerji Stranke modernega centra so se v sredo zbrali na volilnem zboru. Sicer je prvi mandat v vodstvu trajal le tri leta, od ustanovitve stranke, v teh mesecih pa so volitve za predsednike in podpredsednike loklanih odborov poenotili, da se bodo lahko v polnem teku pripravljali na številne volitve, ki nas čakajo drugo leto – tako lokalne, državnozborske kot predsedniške. Volilnega zbora pa sta se tudi udeležila generalni sekretar stranke Jože Artnak in poslanka Anita Koleša. Uvodno besedo zbora je dobil regijski koordinator stranke Matic Vovk. Ta je poudaril, da je šentjurski zbor članov in simpatizerjev eden najštevilčnejših v regiji. Volilno pravico na zboru je imelo 37 članov.

Predsednik lokalnega odbora Peter Jevšinek je podal poročilo o delovanju odbora v preteklih letih. “Na naše delo v Šentjurju moramo biti ponosni, cilje pa smo uresničili in lahko pogumno stopamo naprej,” je uvodoma povedal Jevšinek. Poudaril je, da so uradno gostili presednika stranke in vlade dr. Mira Cerarja, kar dvakrat, v Šentjurju pa so bili tudi ostali vidni predstavniki stranke. V občinskem svetu ima stranka štiri občinske svetnike – poleg predsednika še Barbaro Tiselj, Andrejo Slomšek in Marka Vouka, ki konstruktivno opozarjajo na napake in podajajo predloge in pobude za izboljšave. Na volitvah, ki so bile javne, z dvigom rok, so člani stranke SMC soglasno potrdili novo vodstvo lokalnega odbora – Petra Jevšinka za predsednika, Barbaro Tiselj za podpredsednico in Marka Vouka za podpredsednika. O trdem delu stranke na državni ravni pa sta spregovorila tako generalni sekretar in poslanka in se dotaknila tudi nekaj aktualnih tem, kot je drugi tir Koper-Divača, Magma Steyr in druge vroče teme. Oba pa sta poudarila, da stranka in vlada počasi obračajo “ta velik tanker, ki je plul v napačno smer v katero bi moral pluti.” (Jure Godler)

Sorodne novice

“Žlehtne”, žlahtne babe navdušile na etno koncertu

Jure Godler

Dočakali prvo opero na šentjurskem odru

Jure Godler

S kulturne pip’ce teklo od klasike do Avsenikov

ViP

Preučevali življenje Josipa Ipavca in ga upodobili s pop artom

Jure Godler

S Pop artom Josip približali umetnika mladim

Jure Godler

Tudi po Šentjurju vozijo navadna in električna KOLESCA za izposojo

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več