7.8 C
Šentjur pri Celju
21/01/2021
sentjur.net

Šentjurski osnovnošolci smučali v Ribnici na Pohorju

Ribnica na Pohorju, 10. 1. 2020 – Od 5. do 10. januarja so v Ribnici na Pohorju šest dni smučali učenci OŠ Franja Malgaja Šentjur. Tam so tokrat izvedli enaindvajseto (21.) leto po vrsti Zimsko šolo v naravi (ZŠN) za učence sedmih razredov. Tokratne šole se je udeležilo 56 otrok, spremljalo jih je pet spremljevalcev (dva razrednika, od tega eden tudi v vlogi vodje, ter trije učitelji smučanja). Smučarska šola Džana Ribnica jim je zagotovila še 3 učitelje smučanja.

Vremenske razmere so bile zelo dobre, so pa bili omejeni v številu smučarskih prog, ki so se pomnožile zadnji dan, kar jim je še dodatno obogatilo doživetje smučanja. Dobro so izkoristili dane možnosti pri učenju in izpopolnjevanju znanja smučanja. Prvi dan so izvedli testiranje in na osnovi tega sestavili šest različnih skupin glede na predznanje smučanja.

Razdeljeni v skupine

Nekateri so prvič stali na smučeh (2 skupini začetnikov), še nekaj ostalih je pokazalo zelo pomanjkljivo sposobnost smučanja (ena skupina), ostali pa so že bili smučarji in bili razporejeni v tri homogene skupine. V šestdnevnem programu so izvajali številne praktične vaje šole smučanja, ki so pripeljale do uspešnejše vožnje po smučišču in samostojne vožnje z vlečnico. Zadnje popoldne – zvečer so izpeljali tudi tekmovanje v veleslalomu.

Smučanje (bili so tudi na nočni smuki), na katerem je bil poudarek, pa ni bila edina dejavnost te Zimske šole v naravi. Otroci so sodelovali na predstavitvi varnosti na smučiščih, druženje pa so končali z zaključnim večerom in obiskom disca. Manjkala ni izvedba športnega in tehničnega dne ter ustvarjalnega dne. Dogajanje so si popestrili tudi s filmskim večerom. V četrtek jih je obiskal tudi ravnatelj, kar so otroci zelo lepo sprejeli.

Rezultati tekmovanja

Skupno sobivanje ter skrb za sebe sta bila pomembna dejavnika pri organiziranju takšne oblike šole. Otroci so se ob pomoči spremljevalcev aktivno vključevali v takšno življenje, tako da ni bilo čutiti prevelikega pogrešanja doma in domačih. Dogajanje so sproti objavljali v sliki in besedi na šolski spletni strani, na šolski FB strani pa so vsak dan sproti objavili tudi nekaj video vsebin.

Rezultati tekmovanje dečki: 

  1. Jan Lujanac
  2. Luka Čolović
  3. Maj Senger

Rezultati tekmovanje deklice:

  1. Živa Ferlež
  2. Tjaša Železnik
  3. Ema Turk

Sorodne novice

V novo leto z deli na krožišču pri OŠ Franja Malgaja Šentjur

Jure Godler

Nagovor ravnatelja Jureta Radiška staršem in učencem

Jure Godler

Devetošolci z improvizirano valeto zaključili šolo

Jure Godler

OŠ Franja Malgaja Šentjur: Štiri obletnice in proslava

Jure Godler

Maske zavzele Malgaja

Jure Godler

Šentjurski osnovnošolci v zimski šoli v naravi

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več