14.2 C
Šentjur pri Celju
03/10/2023
sentjur.net

Šentjurskim atletom tri medalje na Prvenstvu Slovenije

Nova Gorica, 1. in 2. 7. 2023 – Na dvodnevnem atletskem prvenstvu Slovenije za kategorijo U18 (mlajši mladinci) je nastopilo sedem atletov Atletskega kluba Asfalt Kovač Šentjur. Prvi dan je zlato medaljo ter naslov državne prvakinje osvojila Urška Ogrizek v teku na 100 m ter Jakob Cmok srebrno v teku na 2.000 m z zaprekami. Oba rezultata sta tudi osebna rekorda ter Urškin tudi absolutni klubski rekord, Jakobov pa za kategorijo U18.

Osebni in klubski rekord U18 je dosegel tudi Filip Cmok v teku na 1.500 m. Svoj prvi nastop v teku na 400 m sta imela tudi Teja Amon in Val Filej ter Lara Šturbej na 100 m. Urška je z rezultatom 12,04 s znova potrdila normo za Olipijski festival evropske mladine. Po zelo uspešnem prvem dnevu je drugega dne v teku na 3.000 m Filip Cmok z osebnim rekordom osvojil 2. mesto in srebrno medaljo. Osebne rekorde so v teku na 800 m dosegli tudi tekači Val Filej, Jakob Cmok in Filip Lakner. V isti disciplini je krstni nastop opravila tudi Teja Amon ter na 200 m Lara Šturbej.

Sorodne novice

Dve novi atletski medalji

Jure Godler

Urška Ogrizek do norme za EYOD 2023

Jure Godler

Urška Ogrizek med najhitrejšimi Slovenkami

Jure Godler

Urški Ogrizek srebrna medalja in klubski rekord v teku na 60 m

Jure Godler

Urška Ogrizek tretja na Češkem

Jure Godler

Urška Ogrizek državna prvakinja v teku na 100 m

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več