8.8 C
Šentjur pri Celju
02/03/2024
sentjur.net

Šentjursko poletje začeli z orientalskim večerom

Šentjur, 10. 6. 2022 – Začelo se Šentjursko poletje – sklop prireditev in dogodkov, ki razveseljujejo obiskovalce že nekaj let. Letošnji sklop prireditev se je začel s prireditvijo Skrivnostni orient in plesnim dogodkom, ki ga organizira Nina Ploštajner, učiteljica plesne veščine orientalskega plesa. Vrt ob Ipavčevi hiši pa je po nekaj časa samevanja zopet razveselil z dogodkom v živo. Rifničanka zapeljivih gibov uči skupino plesalk, ki vadijo v Centru kulture Gustav. Prireditev so otvorile domačinke – plesalke skupine Sahar iz Šentjurja, ki jih vodi Ploštajnerjeva.Sahar pomeni čarobnost oz. nekaj čarobnega. V skupini pleše sedem domačink.

S plesnimi točkami pa so nadaljevale še skupine Harem skrivnosti iz Slovenske bistrice, Edita Čerče iz Maribora, plesalke iz KUD Kreativnih idej Magnolija iz Velenja, Fenix tribe iz Maribora, Manca Pavli iz Ljubljane in Santam iz Celja. Plesalke so predstavile čare orienta, ki je za večino nedosegljiv in še vedno skrivnosten. Oz zapeljivih gibov z boki, do plesa z meči. Najbolj pisan in zanimiv pa je bil za marsikoga ciganski ples, ki so ga odplesale donačinke. Pisane barve, ciganski temperament je v marsičem naprotje od senzualnega orienta.

Na odru pa se je “iznenada” pokazal tudi mladi Aleks Berden, ki je odplesal break dance točko. Za konec pa je organizatorica povabila tudi šentjurski video fenomen – plesoče gasilce PGD Šentjur, ki so se v času kovida pokazali v spotu Jerusalema Dance Challenge, po številu ogledov pa se bližajo že milijonu. Njim so se za konec pridružile še vse ostale plesalke. Večer pa zaključili še s torto in zahvalo glavni organizatorici Nini Ploštajner. Prireditev Skrivnostni Orient je spretno povezovala Tatjana Koštomaj(Jure Godler)

Sorodne novice

Stoječe ovacije za pevce iz Šentvida pri Planini

Tjaša Ferlež

V Dobrini uspela še ena Dobrinska noč

Tjaša Ferlež

Tudi na osmem Izzivu p(ol)etja sijalo sonce

Jure Godler

Cirkusanta Malek navdušila najmlajše

Jure Godler

Zgodba o popevki pod mavrico

Jure Godler

Čar orienta z dežja pod kap

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več