5.5 C
Šentjur pri Celju
02/12/2023
sentjur.net

Šentvid pri Grobelnem: Ubil partnerko in si sodil sam

Šentvid pri Gorbelnem. 15. 3. 2021 – Ob 17.19 uri so na Operativno-komunikacijskem centru PU Celje prejeli obvestilo, da je prišlo v Šentvidu pri Grobelnem do streljanja. Na kraj so policisti napotili več patrulj. Po podatkih, ki so jih imeli, se je storilec po tem, ko je ustrelil partnerico, oborožen umaknil v stanovanjsko hišo. Policista policijske postaje Šmarje pri Jelšah sta ob prihodu na kraj ustreljeno žensko odnesla na varnejše območje. Predala sta jo predstavnikom Nujne medicinske pomoči Zdravstvenega doma Šmarje pri Jelšah, ki so jih policisti zaradi nevarnega postopka opremili z neprebojnimi jopiči.

Ogled kraja družinske tragedije je v sodelovanju s policisti opravila ogledna skupina Sektorja kriminalistične policije PU Celje. Udeležili sta se ga tudi preiskovalna sodnica in okrožna državna tožilka. Z ogledom in zbiranjem obvestil so ugotovili, da je 61-letni moški s kratkocevnim orožjem pred stanovanjsko hišo ustrelil 57-letno izvenzakonsko partnerico ter po dejanju odšel v stanovanjsko hišo. Tam je ustrelil še sebe. Ko so policisti vstopili v stanovanjsko hišo, je 61-letnik še kazal znake življenja. Reševalci so mu takoj nudili prvo pomoč, organizirali smo tudi helikopterski prevoz, vendar je storilec kljub hitremu nudenju pomoči poškodbam na kraju podlegel.

V omenjenem primeru obravnavajo policisti sum storitve kaznivega dejanja umora po 1. odstavku 116. člena Kazenskega zakonika 1B in samomor. Najverjetneje je do tragedije prišlo zaradi večletnega nesoglasja med partnerjema, vendar o kakršnemkoli nasilju med njima policisti niso bili nikoli obveščeni.

Ničelna toleranca do nasilja v družini

“Nasilje, do katerega prihaja v družinah, je tudi na našem območju zelo prisotno. Do vseh vrst nasilja, še posebej do družinskega, imamo na Policijski upravi Celje ničelno toleranco. Lani smo na našem območju obravnavali 316 kaznivih dejanj nasilja v družini, v letu 2019 311, leta 2018 pa 319.

Samo v letošnjem letu smo izrekli 49 ukrepov prepovedi približevanja žrtvam družinskega nasilja. V letu 2020 smo na območju Policijske uprave Celje izrekli 287 ukrepov prepovedi približevanja, v letu 2019 pa 313. Večinsko prepričanje o nasilnih dejanjih in njihovih storilcih je, da gre za nerazumno in nepredvidljivo ravnanje alkoholikov, odvisnikov od prepovedanih drog, duševno nestabilnih in obupanih ljudi. Vendar je nasilje pogosto prisotno tudi v navzven zelo urejenih družinah. Vse žrtve nasilja znova pozivamo, naj vsako obliko nasilja takoj prijavijo policiji, le na ta način bomo lahko storili vse, da žrtev zaščitimo in proti storilcu pravočasno ukrepamo. Prav tako pozivamo sorodnike žrtev, sosede, znance, skratka vse, ki posumijo, da se za štirimi zidovi dogaja nasilje, da nas o tem obvestijo,” so policisti dodali v poročilu za javnost. (Milena Trbulin, PU Celje)

Sorodne novice

Hudo pretepeni po mesecu in pol umrl

Jure Godler

Je bil načrtovan umor ljubezenskega tekmeca obravnavan zelo milo?

Jure Godler

Umor v Šentjurju: Misterij pogrešanega končno razrešen

Zoran Borovšak
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več