29.1 C
Šentjur pri Celju
19/06/2024
sentjur.net

Srečanje starejših krajanov v Šentvidu pri Grobelnem

Šentvid pri Grobelnem, 18. 5. 2024Krajevna organizacija (KORK) Šentvid pri Grobelnem je s predsednico Ivico Mešiček in člani KORK pripravila tradicionalno srečanje starejših krajanov Krajevne skupnosti Šentvid. Najprej je bila sveta maša, ki jo je daroval Janez Nerad. Družabno srečanje s kulturnim programom se je odvijalo v večnamenski dvorani gasilskega doma.  

Prisotne je najprej pozdravila Ivica Mešiček v želji, da za trenutek pozabijo na skrbi in se poveselijo med prijatelji. “Veseli me, da smo se lahko zbrali v tako lepem številu in si vzamemo čas za druženje, pogovor in skupno preživeti čas. Kajti vi, naši malo starejši občani, ste tisti, katerim je ta današnja prireditev namenjena. Ste pravzaprav tisti, ki ste gradili ta kraj in to občino. Vaš prispevek je neprecenljiv, saj ste temelj skupnosti in pogosto nosilci lokalne identitete, pomembni za ohranjanje tradicije in kulture kot tudi razvoj in napredek. S svojimi izkušnjami, znanjem in delom prispevate k boljšemu življenju. In sedaj je čas, da se vam na ta zelo skromen način oddolžimo, si izmenjamo izkušnje iz vsakodnevnega življenja,” je nagovoru poudarila Mešičkova.

Učenci, pevci in muzikanti

Učenci Podružnične šole Šentvid so s kratko igrico zelo nasmejali svoje babice in dedke. Moški pevski zbor Šentvid, Vokalna skupina 7 de´ci iz Šentjurja in skupina Šentrog so zapeli lepe slovenske pesmi, mladi člani ansambla RAZTUR pa so s svojo navihanostjo popestrili kulturni program. Po kulturnem programu so podelili darila krajanom, ki so in bodo dopolnili okrogle obletnice 70 let, 80 let, 85 let, 90 let in 91 let, 94 let, 95 let in 96 let. 

Gosti srečanja Ivan Žaberl, predsednik Območnega združenja RK Šmarje pri Jelšah, Primož Pajk, podžupan občine Šmarje pri Jelšah, Niko Petelin, predsednik KS Šentvid, Damjan Krulec, predsednik Kulturnega društva Šentvid pri Grobelnem, in Urška Leskovar, predsednica PGD Šentvid, so zbranim zaželeli veliko zdravja in miru. Sledilo je veselo druženje med krajani in gosti. Člani ansambla RAZTUR pa so poskrbeli za razpoloženje, pridružili pa so se jim še člani skupine Šentrog. »Čas tako hitro mine in zopet smo se zbrali, čeprav so nas nekateri že zapustili. Smo pa veseli in srečni, da nas ne pozabi naša Ivica, ki organizira naša srečanja, za kar se ji iz srca zahvaljujemo,« so bile besede srečnih krajanov. (Milenka Blažević)

Sorodne novice

Šentvid pri Grobelnem: Ubil partnerko in si sodil sam

Jure Godler

Lovska družina Log praznovala 70-letnico

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več