17.8 C
Šentjur pri Celju
04/10/2023
sentjur.net

Šestminutni mrk v zadnji četrtini je bil prevelik

Šentjur, 13. 10. 2018 – Prenovljena ekipa KK Šentjur je stopila v novo košarkarsko sezono. Žreb je košarkarjem že takoj namenil lokalnega rivala KK Rogaško, ki ga vodi nedanji šentjurski strateg Damjan Novaković. Lokalni derbi in prvo prvenstveno tekmo si je ogledala velika množica navijačev, tako domačih kot slatinskih. Tekma se je pričela borbeno in obe ekipi sta se izmenjevali v vodstvu. V razburljivem srečanju in izenačenem rezultatu na 37 v polčasu si ni nobena ekipa pripravila večje prednosti, čeprav so za minimalno koš razlike srečanje po večini vodili gostje. Prav tako se je tudi srečanje nadaljevalo, kjer so si Slatinčani tik pred koncem tretje četrtine pripravili občutnejšo prednost pri 54:60.

Žal pa so naši košarkarji v teh zadnjih nekaj minutah in do skoraj polovice zadnje četrtine povsem ugasnili in razpadli v obrambi. Trener Jakša Vulić je skušal najti ritem z minutnimi odmori in menjavami, vendar se ekipa ni pobrala, prednost gostov pa še vedno rasla na najvišjo na tekmi z dvanajstimi točkami razlike 61:73. Pa vendar so se naši kot feniksi ponovno dvignili in v zadnjih minutah smo gledali obratno razmerje, kjer so Šentjurčani dominirali, Slatinčani pa panično branili vodstvo. Vendar je našim na koncu zmanjkalo časa in tekma se je končala z rezultatom 77:80 za goste iz Rogaške Slatine.

Po prvi tekmi lahko rečemo, da je vodstvo KK Šentjur dobro sestavilo ekipo, ki bo nevaren nasprotnik vsem prvoligašem. Prikazali so odlično igro, a so se vendarle preveč zanašali na mete za tri točke, precej dela pa jih čaka še pod obročem. Odlično je svojo nalogo opravil ameriški branilec Michael Harmon II, ki je dosegel 24 točk, odlično metal za tri točke, saj je od devetih metov zadel šest. Dobro igro sta pokazala tudi Davor Konjević (13 točk), vendar z žalostnim metom za dve točki, saj je zadel le enega od devetih poskusov). Najboljši posameznik pri naših je bil Tomaž Jereb, ki je končal pri 11 točkah, po deset pa sta jih dala Žiga Jurček in Emir Ahmedović. Žal je popolnoma zatajil kapetan Miloš Pešić, ki je imel katastrofalno porabo žog – zadel je en met od sedmih za 2 točki, nič od treh metov za tri, igral pa je skoraj celotno srečanje. Šentjurčani pričakujejo naslednjo soboto doma ekipo Laškega. (Jure Godler) 

Sorodne novice

Damjan Novaković že tretjič trener KK Šentjur

Jure Godler

Novi trener KK Šentjur prišel in odšel

Jure Godler

KK Šentjur: Letošnji cilj je Liga za prvaka

Jure Godler

Jožetu Palčniku nagrada košarkarske zveze

ViP

KK Šentjur: V nepomembni tekmi razbili Krko

Jure Godler

Šentjurčani z mega uvodom k mirni končnici

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več