3.2 C
Šentjur pri Celju
01/12/2022
sentjur.net

Šestnajstič besede z vseh vetrov zaživele v literarnem zborniku

Zgornji trg, Šentjur, 16. 12. 2016 – Literarno društvo Šentjur je že drugič v dobrem mesecu pripravilo literarni večer v Galeriji Zgonji trg Šentjur, tokrat so zbranim predstavili novoizdani stodevetindevetdesetstranski zbornik z naslovom Z besedami z vseh vetrov. Besede z vseh vetrov je prispevalo 31 poetov, prozaistov in aforistov, ki jih je zajela v šestnajsti zbornik, uredila in lektorirala urednica Nana Čepar, predsednica Literarnega društva Šentjur Lučka Palir Mavrič pa se bo bralcem zbornika predstavila tudi kot ilustratorka. Da se obeta večer v prijetnem vzdušju, so napovedali afriški gibi plesalk plesne skupine The Wild Seeds – Katarine, Ane, Tjaše in Brigite. Med recitiranjem in interpretiranjem prispevkov, ki je bilo zaupano Luki Žerjavu, je glasbeno poživil večer trio Pocket Edition. Ines, Andrej in Jure, ki jim je skupen študij v Gradcu in ljubezen do glasbe, so zabeležili svoj tretji nastop v Šentjurju, občinstvo jih je ponovno sprejelo z navdušenjem, zato bodo njihovi glasbeni aranžmaji zagotovo še odmevali na šentjurskih prireditvah.

Na petkov večer so med stenami galerije tako vile besede urednice Nane Čepar in nekaterih literatov, v obliki pesmi, zgodb in aforizmov. Na koncu se je Lučka Mavrič Palir zahvalila Občini Šentjur za financiranje zbornika in ker je omogočila, da je galerija gostila literarni dogodek, Študentskemu klubu mladih Šentjur za tehnično pomoč, Društvu Zgornji trg in gospodu Jazbecu, Razvojni agenciji Kozjansko, članom Literarnega društva Šentjur in drugim članom prijateljskih društev za prispevke ter zbranim prijateljem literature zaželela: “Ob zaključku je koristno narediti osebno inventuro. Ko boste razmišljali, kateri dogodki so se dogodili, kaj je vredno ohraniti in kaj pozabiti, namig: presejajte dneve, ki so minili. Najsi gre skozi sito ali ostane na njem, vse, prav vse se da porabiti. Prijetno nas razvaja, neprijetno pa nas utrjuje. V obojem se kalimo in obojega vam želim v vam na kožo pisanih odmerkih.” (Kvirina M. Zupanc)

Sorodne novice

Bil je protestni večer ….

Jure Godler

#koronaintervju št. 32 – Alenka Križnik, literatka in prostovoljka Slovenskega društva Hospic

ViP

#koronaintervju št. 28 – Lučka Palir, literatka in učiteljica

ViP

Ta veseli dan kulture – Do Lune in nazaj

Tjaša Ferlež

O sopotnikih in osatih

ViP

“Povej, kaj bereš te dni”

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več