30.9 C
Šentjur pri Celju
10/07/2020
sentjur.net

Slikarski študijski krožek predstavil svoje izdelke

Šentjur, 6. 3. 2017 – Na Ljudski univerzi Šentjur se že od lanskega oktobra izvaja slikarski študijski krožek pod vodstvom Kvirine Martine Zupanc. Obiskuje ga 9 članov Univerze za tretje življenjsko obdobje, ki se skupaj z mentorico dobivajo tedensko. Udeleženci so nad krožkom navdušeni, učijo se novih slikarskih veščin, pravijo, da jim to predstavlja sproščujočo terapijo, zato za čopič večkrat primejo tudi doma, svoje izdelke pa kasneje prinesejo na srečanja, kjer jih ob prijetnem druženju pokomentirajo skupaj z drugimi.

Da res ustvarjajo čudovite izdelke, se lahko prepričate ob ogledu njihove 1. likovne razstave, ki jo je LU Šentjur organizirala v sodelovanju s Knjižnico Šentjur. Otvoritev je potekala 7. marca, popestril pa jo je tudi nastop citrarskega orkestra, ki deluje v okviru študijskega krožka Glas citer polepša svet, pod mentorstvom Jasmine Levičar. Utrinke iz otvoritve razstave si lahko ogledate v spodnji galeriji. (LUŠ, foto: Nina Gubenšek/Knjižnica Šentjur in Nastija Močnik)

Sorodne novice

#koronaintervju št. 4: Kvirina Martina Zupanc, slikarka in pravnica

ViP

V časih in prostorih – razstava likovnega študijskega krožka (LUŠ)

Jure Godler

Prejeli smo: Naši likovnici med najboljšimi v Sloveniji

Jure Godler

Obudili Možička in Princeso Vrtoglavko

ViP

Rožnato vesolje v mehurčkih

Jure Godler

Sedma, pravljična Citrarska pomlad

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več