17.2 C
Šentjur pri Celju
28/09/2021
sentjur.net

SPV Občine Dobje aktiven kljub koroni

Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu (SPV) Občine Dobje se je sestal v četrtek, 16. aprila, na 3. redni seji, saj je bil prejšnji sklic seje zaradi razmer v državi in širše preklican. Seja SPV je bila sklicana prvenstveno zaradi poslovniškega določila o nujnosti obravnave predloga proračuna v času javne razprave. Zaradi razglašene epidemije COVID-19 so člani SPV upoštevali socialno distanco, imeli so zaščitne maske, občina pa je poskrbela za razkužilo.

Previdno v prometu!

SPV je soglasno potrdil predlog proračuna Občine Dobje za leto 2020 v segmentu, ki se nanaša na njihovo delovanje. V pomladanskem in poletnem času bodo njihove aktivnosti precej omejene, se bodo pa aktivneje pripravili na jesensko obdobje (varne šolske poti, akcija Bodi viden, bodi previden, akcija Alkohol ipd.). Akcije, ki so jih nameravali izvesti v tem šolskem letu, so večinoma preklicane, vendar so se člani SPV s predstavnikom PP Šentjur dogovorili o možnosti izvedbe vsaj določenih vsebin po e-konferenci.

Člani so opozorili še na nujnost čiščenja in urejanja bankin ob občinskih cestah, na skorajšnjo problematiko čiščenja rastja ob državni in ob lokalnih cestah, na nujnost pometanja cestišč po zaključku zimske sezone. Nepometena cestišča predstavljajo namreč večje tveganje za padce kolesarjev in drugih udeležencev v prometu. Opozorili so, da je na cestah več peščev, več kolesarjev in motoristov, saj imajo otroci in mladostniki več časa.

Ker so športne površine v občini zaprte, se na cestiščih pojavljajo tudi otroci na rolerjih in kotalkah, kar predstavlja dodatno nevarnost, od vseh udeležencev v prometu pa zahteva večjo previdnost in prilagodljivost. SPV želi, da se razmere v državi čim hitreje normalizirajo, vsem udeležencem v prometu pa svetujejo, da ohranijo visoko stopnjo pozornosti, kljub temu, da je prometa manj. Tudi kolesarjem in motoristom želijo varen začetek sezone. (Natalija Plemenitaš Fuchs, predsednica SPV Občine Dobje)

Sorodne novice

Elaborat presoje varnosti cest v Dobju kot vstopnica za izboljšave

Natalija Plemenitaš Fuchs
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več