13.6 C
Šentjur pri Celju
11/08/2022
sentjur.net

Srečali so se predstavniki mladinskih društev iz občine Šentjur

Šentjur, 1. junij 2018 – Prvi dan v juniju so se v Aktivatorju, prostoru za mlade, srečali predstavniki mladinskih društev z območja občine Šentjur. Srečanja so se udeležili predstavniki Študentskega kluba mladih Šentjur, Športnega in mladinskega društva Grobelno, Jurijevih skavtov Šentjur 1, Društvo tabornikov Rod divjega petelina Šentjur pri Celju ter predstavniki Mladinskega centra Šentjur.

Tema srečanja je bila izmenjava informacij o delovanju društev v prvi polovici leta. Predstavniki društev so predstavili, s katerimi izzivi se soočajo v društvih, program, ki so ga že izvedli, in načrte, kaj še nameravajo v društvih izvesti do konca leta.

Vsakič si na srečanjih mladi izmenjajo svoje izkušnje, ki jih pridobijo pri delu v društvih in izpostavi možnost sodelovanja v prihodnosti. Tudi letos so se pogovarjali o članstvu, predvsem o aktivistih, o mladih, ki so pripravljeni prevzeti aktivne vloge v društvih in sodelovati pri organizaciji prireditev, izvajanju projektov in podobno. Nekatera društva že imajo pomanjkanje mladih, ki bi aktivno sodelovali in sooblikovali program, če se bo pasivnost mladih nadaljevala bo prihodnost nekaterih mladinskih društev že čez nekaj let pod vprašajem. To pa bo vplivalo na kakovost življenja mladih in drugih občanov v marsikaterem kraju v občini Šentjur. (MCŠ)

Sorodne novice

Prejeli smo: Vikendi za dijake na MCŠ

Jure Godler

Gostili mlade iz Neu-Anspacha in Saint Florent sur Chera

Jure Godler

Malgajevci znova vedeli največ o občini

Jure Godler

V štirih mesecih 5 članov Ključa dobilo zaposlitev

Jure Godler

Uspešno zaključili projekt socialnega podjetništva za mlade

Jure Godler

Kultura in umetnost na vrtu Aktivatorja

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več