19.6 C
Šentjur pri Celju
20/07/2024
sentjur.net

Srečkoti razstavili svoje lepotce

Gorica pri Slivnici, 21. junij 2024 – Nedavno smo poročali o ustanovitvi društva ljubiteljev motorjev znamke Tomos v Gorici pri Slivnici. Člani društva Srečkoti so svojo aktivnost vzeli nadvse resno, čemur priča število letošnjih motorističnih odprav po bližnjih in daljni okolici. Na prvi poletni vikend so svojim jeklenim lepotcem privoščili poseben tretma in soj, kot si ga zaslužijo.

Kulturni dom Gorica pri Slivnici v tem vikendu gosti razstavo, kot je še ni. Na ogled je preko 70 primerkov motorjev znamke Tomos različnih generacij, ob tem pa so razstavili tudi številne druge stroje. Kot je ob petkovem odprtju dejal predsednik društva Roman Novak, so člani zanesenjaki, večino razstavljenih motorjev prispevali sami, nekaj pa jih je tudi od drugod. Legendarni Tomosi so v zavidljivem stanju, kar nekaj označb na razstavi pa opozarja, da so člani več njih tudi sami obnovili. Da bi se takšna spretnost med 116 Srečkoti in Srečkami še razširila, so tudi v sklopu razstavnih dni pripravili prikaz prenove motorja oz. agregata ter okvirja motorja. Člani društva Srečkota s tem ohranjajo pomemben del industrijske dediščine Slovenije, prav tako obujajo spomine na mladost. In po obisku razstave ter članstvu v Srečkotih lahko sklepamo, da Tomosi niso le del daljnih mladosti, imajo že tudi nove generacije občudovalcev.

Sorodne novice

Pozor, Srečkoti na cesti!

ViP

S štirkami so se odpeljale na Oliverjev grob

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več