33.8 C
Šentjur pri Celju
17/08/2022
sentjur.net

Štorski železar Malovrhu

V prostorih Vinogradniškega društva Šentjur se je na zadnjo februarsko sredo dopoldne odvijala prav posebna podelitev. Bivši šentjurski župan Jurij Malovrh je v znak zahvale in dobrega sodelovanja v času njegovega županovanja od predsednika Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo (OZVVS) Štore, Srečka Križanca dobil kipec Štorskega železarja, ki predstavlja najvišje priznanje štorske občine in v njej delujočih organizacij.

Zasluge vsem

Kipec štorskega železarja predstavlja 162-letno tradicijo železarstva na območju Štor. Predsednik OZVVS Štore se je za to gesto odločil, ker jim je v preteklih letih kot župan vedno prisluhnil ter jim materialno ali finančno po svojih močeh pomagal pri izvedbi več projektov in tudi delovanja. »V meni je želja, da mu ta kipec predam, tlela že dolgo časa. Lani pa je končno prišel trenutek, ko smo kipec končno ponovno obudili in sedaj je končno prišel čas, da se mu lahko oddolžim, saj si ta kipec dobijo le tisti, ki si ga res zaslužijo,« je v nagovoru povedal Srečko Križanec. Malovrh je ob prejemu zaključil: “Res hvala za ta kipec, to lepo priznanje. Ob tem sem izjemno počaščen. Vsem, ki so prišli k meni s tehtnim razlogom, sem rad prisluhnil in jim po svojih močeh tudi pomagal.” Ob predaji kipca so poskrbeli tudi za zakusko in za pokušino prav posebnih vin iz Malovrhove vinske kleti. (Z. B.)

Sorodne novice

Protokol rezitve trte opravili kar na Ipavčevem vrtu

Jure Godler

Ani Mastnak in Slavku Škofu priznanje domače KS

ViP

OŠ Hruševec Šentjur prejela »priznanje digitalna šola«

Jure Godler

Spominski znak za požrtvovalnost v roke gasilcev

Tjaša Ferlež

Rekordno število zlatih priznanj za šentjurske vinogradnike

Jure Godler

Podelili več kot dve tretjini zlatih priznanj

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več