12 C
Šentjur pri Celju
28/09/2020
sentjur.net

Strokovna žirija za najboljše izbrala Sekstakord

sekstakord-polka-in-valcek-02-mPodčetrtek, 8. 4. 2016 – Ansambel Sekstakord, skupina fantov, večinoma iz naše občine, je nastopila na Festivalu Slovenska polka in valček. Nastopili so z novo žalostno skladbico “V srcu si”. V konkurenci izbranih 12 polk in valčkov so se naši fantje odlično odrezali in osvojili nagrado stokovne žirije. Strokovno žirijo pa so sestavljali Slavko Avsenik ml., Lado Šurla, Irena Vrčkovnik, Janez Dolinar in Smiljan Greif, vsi priznani glasbeniki. Avtor glasbe za zmagovalno skladbo je Peter Tovornik, avtor besedila pa Damjan Pasarič. Spremljevalni program festivala Slovenska polka in valček je bil tokrat posvečen 50-letnici delovanja ansambla Alpski kvintet. Člani ansambla so nas v venčku uspešnic popeljali skozi svoj glasbeni abraham.

Najboljši valček je postal “Če lahko bi me slišala”, ans. Naveza, najboljša polka po izboru poslušalcev pa “Pazi se na morju” ans. Veseli Dolenjci. V Podčertku pa so poleg Sekstakordov nastopili še nekateri naši ansambli. Ans. Lun’ca se je predstavil s skladbo” Zgodba najina”, ki se mu je za dobrih 100 glasov izmaknila zmaga za naj slovensko polko. Nastopili so tudi Mladi korenjaki s skladbo “Najin poljub”, ki so osvojili šesto mesto med polkami. (Jure Godler)

 

Sorodne novice

Prejeli smo: Veliki načrti za leto 2019

Jure Godler

Praznovala je Občina Šentjur

Jure Godler

V znamenju mladih solistov in skladatelja

Jure Godler

Divji večer za dušo

Zoran Borovšak

Sekstakordi so se “zaustavili za hip”

Jure Godler

Povorka skromnejša, zabava odlična

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več