-3.6 C
Šentjur pri Celju
30/01/2023
sentjur.net

Taekwon-do tekmovalci že trinajstič napolnili parket in tribune

Hruševec, 1.10. 2016 – Taekwon-do klub Ahac Šentjur, ki ima več kot 70 članov, je v soboto organiziral trinajsti tradicionalni Ahac cup 2016 v športni dvorani Hruševec Šentjur. Na uradnem odprtju sta bila prisotna tudi predsednik kluba kot generalni sponzor podjetja Ahac Roman Moškotevc in predsednik Športne zveze Šentjur Klemen Zdolšek, ki je v nagovoru jezikovno raznoliki množici v lingui franci – angleščini – zaželel dobrodošlico na tekmovanju, ki že ima dolgo tradicijo, kar, pravi, da je posledica dobrega in trdega dela: “Želim vam vse dobro, dobre borbe in naj zmaga najboljši. Imejte prijeten dan v Šentjurju in se vidimo naslednje leto.”

Letos je na Ahac cup-u nastopilo 28 klubov, 308 tekmovalcev iz kar enajstih držav – Belorusije, Romunije, Češke, Slovaške, Madžarske, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Srbije, Bolgarije, Avstrije in Slovenije. Da je tekmovanje potekalo po predpisih Taekwon-do ITF verzije v disciplinah forme in borbe, je skrbelo 25 sodnikov, da je vse organizacijsko steklo, pa desetčlansko osebje domačega kluba. Domači klub je zastopalo 33 tekmovalcev v vseh kategorijah, v katerih so člani kluba Ahac osvojili 15 zlatih, 11 srebrnih in 14 bronastih medalj, ki so jim prinesle drugo mesto v skupnem seštevku. Vodja prireditve Vahid Drapić je povedal: “Ponosni smo na naše tekmovalce, ki so se uspešno spopadali z nasprotniki in stopali na stopničke en za drugim skoraj v vseh kategorijah. Zahvaljujemo se vsem donatorjem, ki so nas podprli pri organizaciji in izvedbi tekmovanja.” Najbolj uspešna člana kluba na tekmovanju sta bila Gašper Matoša in Petra Gobec, ki sta oba osvojila po tri zlate medalje. Odlično se je odrezal tudi najmlajši član TKD kluba Ahac Vid Vehovar, ki je osvojil zlato medaljo v borbah v najlažji kategoriji do 23 kg.

Zlati člani kluba so: Denis Drapić, Petra Gobec 3x, Maruša Grubelnik, Samir Lavbič, Gašper Matoša 3x, Klara Medved 2x, Arnela Smajlovič 2x, Vid Vehovar in Jaša Vrečko.

Srebrne medalje so osvojili: Arton Bajraktari, Taja Voršnik Gabrovec 2x, Kristjan Jurjec, Ingrid Korez, Aljaž Medved 2x, Damjan Sadek, Erna Smajlovič, Jaša Vrečko in Luka Zgonec.

Bronaste pa: Kaja Brglez, Dean Gogič, David Jug, Kristjan Jurjec, Amadej Kladnik, Kevin Kolenc 2x, Evelin Korez, Ingrid Korez, Julian Pevec 2x, Neža Poje, Patrik Riter ter Uroš Volavc.

V športni dvorani so tako od zgodnjega jutra do večera na treh boriščih osredotočeni tekmovalci predstavili rezultate trdih treningov, ki so bi bili poplačani z medaljami, in trdnega duha, ki je bil v navdih vsem, ki so spremljali tekmovanje. (Kvirina M. Zupanc)

Sorodne novice

Certifikat Jeruzalem Slovenija podjetju Ahac z vložninami Droga

Jure Godler

Ahac med tremi največjimi slovenskimi dobavitelji

Jure Godler

Vzpodbudili bodo mlade k vnovični vrnitvi na treninge

Jure Godler

Trideseta obletnica podjetja Ahac

Jure Godler

Roman Moškotevc prepustil direktorstvo VOC Celje

Jure Godler

Taekwon-do cup Ahac 2019: Delili so brce in udarce

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več