16.9 C
Šentjur pri Celju
03/08/2021
sentjur.net

Vzpodbudili bodo mlade k vnovični vrnitvi na treninge

Šentjur, 28. 6. 2021 – Taekwon-do klub Ahac Šentjur je v Ipavčevem kulturnem centru v Šentjurju pripravil prvo uradno predstavitev mednarodnega projekta BE VALUE – RELOAD. Projekt je financiran s strani Evropske unije v sklopu programa ERASMUS+ SPORT. Poleg šentjurskega kluba pa v projektu sodeluje še pet partnerjev – iz Bolgarije, Romunije, Grčije in Severne Makedonije. 

Glavni cilj projekta Be Value – Reload je spodbuditi mlade v starosti med 12 in 17 let k bolj aktivni udeležbi v športu in telesni dejavnosti. Cilji in aktivnosti projekta so zasnovane v skladu z Priporočili Sveta ES o spodbujanju zdravju koristnih telesnih dejavnosti v različnih sektorjih (HEPA) in s smernicami EU o telesni aktivnosti. V tem starostnem obdobju mladi številčno zapuščajo športne aktivnosti in današnja mladina preveč časa preživi za računalnikom. Ravno to je bil povod, da je šest prijateljskih Taekwon-do klubov in zvez zasnovalo mednarodni projekt, s katerim želijo med mladimi vspodbuditi zanimanje za športe.

Mladino v telovadnice

Današnja mladina je prva generacija “rojenih digitalcev”, ki so že od rojstva izpostavljeni internetu, mobilnim napravan in vzgojena v družabnih medijih. Na sami predstavitvi projekta v mali dvorani Ipavčevega kulturnega centra Šentjur je zbrane pozdravila tudi podžupanja Silva Koželj. “Veseli nas, da bo s tem projektom sprožena aktivnost za gibanje mladih, saj so v času koronskih ukrepov bili zaradi pomanjkanja gibalne kulture zelo prizadeti,” je povedala podžupanja.

“S tem projektom si želimo, da bi se mladi, ki so zaspali med ukrepi za preprečevanje širjenja epidemije, čimprej vrnili med športne aktivnosti,” nam je zaupal predsednik Taekwon-do kluba Ahac Šentjur, Vahid Drapić. Obnovili bodo tekmovanja v klubu, vendar se je v času sproščanja ukrepov v telovadnice in na športna igrišča vrnila manj kot polovica otrok. V okviru tega projekta bodo razvili tudi spletno aplikacijo, kjer bodo možnost individualne vadbe dobili tudi mladi, ki ne bodo uspeli priti na trening – tako da bodo tudi športne aktivnosti lahko potrekale na daljavo. (Jure Godler) 

Sorodne novice

Ura angleščine povezala učence 13 osnovnih šol iz 12 držav

Jure Godler

Taekwon-do cup Ahac 2019: Delili so brce in udarce

Jure Godler

Mednarodni turnir Teakwon-do kluba Ahac ponovno uspel

Jure Godler

Taekwon-do tekmovalci že trinajstič napolnili parket in tribune

Jure Godler

Domači taekwon-doisti osvojili pokal

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več