3.8 C
Šentjur pri Celju
18/04/2024
sentjur.net

Projekt Beacon uspešno izveden v Podčetrtku

Podčetrtek, 10. 2. 2024 – Teakwon-so klub Ahac je eden bolj uspešnih športnih klubov pri nas. Pohvali se lahko s številnimi, tekmovalci v vseh starostnih kategorijah, ki na tekmovanjih dosegajo odlične uspehe. Ker pa se je obdobje koronskih ukrepov poznalo tudi v vrstah taekwon-doistov, je trener Vahid Drapić pripravil novo tekmovanje Program Kick. Program Kick je namenjem predvsem otrokom med 5. in 10. letom starosti, ki se ne morejo na treningih takoj vpeljati v redni proces vadbe. Otroci urijo svoje veščine skozi igro in zabavo ter s tem večajo tudi ljubezen do športa.

Projek je sofinanciran tudi preko projekta Erasmus+, z imenom EU project Taekwon-do Beacon. Projekt so prvič izvedli 10. februarja 2024 v Športni dvorani Podčetrtek. Sodelovalo je 128 mladih športnikov od starosti 7 do 9 let iz Bolgarije, Romunije in Slovenije. Prvič so se uradno pomerili v inovativnem tekmovanju mešanih ekip – deček in deklica mešanih iz različnih držav. Dogodek si je ogledal tudi Roman Moškotevc, predsednik Taekwon-do kluba Ahac. Tekmovalci so se na premiernem srečanju zabavali a kljub temu tekmovali. Medalje pa so prejeli vsi nastopajoči. Naslednje tovrstno tekmovanje bo v Sofiji v Bulgariji, 1. junija, kjer bodo nastopili otroci starosti od 10. leta do 13. leta. (Jure Godler, foto: Taekwon-do klub Ahac, itfeurope.org)

Sorodne novice

Otroški Kick postal uspešnica med mladimi taekwon-doisti

Jure Godler

Dve medalji na ekipnem Taekwon-do evropskem prvenstvu

Jure Godler

Taekwon-do otroški kick 2022

Jure Godler

Vzpodbudili bodo mlade k vnovični vrnitvi na treninge

Jure Godler

Taekwon-do cup Ahac 2019: Delili so brce in udarce

Jure Godler

Mednarodni turnir Teakwon-do kluba Ahac ponovno uspel

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več