21.6 C
Šentjur pri Celju
01/07/2022
sentjur.net

Tema ustvarjanja je bil Franjo Malgaj

Šentjur, 7. 9. 2019 – Društvo likovnih ustvarjalecev Rifnik Šentjur je organiziralo tradicionalno Ipavčevo paleto. Ipavčevo paleto so organizirali že drugi zapored. Gre za mednarodno slikarsko-kiparsko kolonijo. Na vabilo pa so se odzvali slikarji celjske regije ter ustvarjalci iz Hrvaške – Hlebin, Zagreba in Sokolovca. Na Mestnem trgu v Šentjurju so umetniki poslušali kratko predavanje o šentjurskem junaku Franju Malgaju. Njegovo življenje pa je na kratko, a z veliko podrobnostmi, orisala vodja Oddelka za družbene dejavnosti, Judita Methans Šarlah. Razlago pa je še dopolnila vodja Turističnego-informativnega centra Šentjur Barbi Ravnak. “Ker je letos ravno leto posvečeno Franju Malgaju, smo si ga izbrali za temo kolonije. Bil je Šentjurčan, borec za severno mejo in nasploh človek velikega formata,” je povedal Dragan Podovac, predsednik DLU Rifnik Šentjur.

Slikarska kolonija ni omejevala tehnik risanja. “Dali smo jim možnost, da se pokažejo z vsem svojim znanjem v umetnosti,” je dopolnil Podovac. Po uvodnem srečanju so se umetniki preselili v Zgornji trg, ker so zaradi slabšega vremena ustvarjali v večnamenskem prostoru Razvojne agencije Šentjur in pa v svojih društvenih prostorih malo nižje. Kolonija je potekala ves dan, izdelke pa bodo razstavili v Galeriji Zgornji trg. (Jure Godler)

Sorodne novice

Razstavili dela nastala ob IV. Ipavčevi paleti

Jure Godler

Že četrta Ipavčeva paleta v Šentjurju

Tjaša Ferlež

Začeli ustvarjalni dan tretje Ipavčeve palete

Jure Godler

Likovna “Moja pot” Dragana Podovca

Jure Godler

Franjo Malgaj v številnih podobah na Ipavčevi paleti

Jure Godler

Šentjurska likovnika obiskala Mata Croata

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več