29.6 C
Šentjur pri Celju
17/08/2022
sentjur.net

Tesna zmaga za mirnejše nadaljevanje

Šentjur, 16. 3. 2019 – Šentjurčani so se v Ligi Nova KBM za obstanek pomerili z najbolj neugodnimi nasprotniki – Gorenjsko gradbeno družbo Šenčur. Kakor sta si po imenu podobna kraja Šentjur – Šenčur, tako izenačena je bila tudi tekma v športni dvorani OŠ Hruševec Šentjur. Šentjurčani, ki zaradi strganih kolenskih vezi ne morejo več računati na močnega centra Mateja Krušiča, se pod obročem morajo zanašati na mladega Emira Ahmedovića, ki svojo povečano minutažo tudi vedno bolje izkorišča.

Srečanje sta obe ekipi začeli precej nervozno, saj so se tako rdeči kot modri zavedali pomembnosti srečanja. Naši so z borbeno igro in ob pomanjkanju igralca na centrski poziciji dobro ustavljali nasprotnikove velike igralce. V tretji četrtini se je našim ustavila igra, gostje iz Šenčurja pa so uspešno kaznovali pasivnost Šentjurčanov. A so se v zadnji četrtini vendarle dovolj zbrali in v 38. minuti srečanja preko Američana Royce Amir Woolridga rezultat izenačili. Woolridge je zadel še dva prosta meta, Šečurjani pa so v napetem zaključku zgrešili met za tri točke, ki bi pomenil zmago gostov.

Tekma se je končala z rezulatom 71:69. Največ točk za naše je dosegel Ahmedović – 16 – in k statistiki dodal še devet skokov. Miloš Pešić jih je prispeval 12, po 11 pa Davor Konjević in Woolridge. Naši so na prvem mestu v Ligi za obstanek, najslabše pa trenutno kaže Dončićevi Iliriji.

(Jure Godler)

Sorodne novice

Damjan Novaković že tretjič trener KK Šentjur

Jure Godler

Novi trener KK Šentjur prišel in odšel

Jure Godler

KK Šentjur: Letošnji cilj je Liga za prvaka

Jure Godler

Urški Ogrizek zmaga na ekipnem atletskem prvenstvu Slovenije

Jure Godler

Jožetu Palčniku nagrada košarkarske zveze

ViP

KK Šentjur: V nepomembni tekmi razbili Krko

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več